Rastislav Búgel Hokej

Nitrianski hokejisti doma vyhrali: Martin s 12-tou prehrou v rade

Nitra na domácom ľade privítala hokejistov z Martina. Corgoni doma vyhrali a šnúra prehier martinských hokejistov sa natiahla na dvanásť zápasov v rade.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski hokejisti doma vyhrali: Martin s 12-tou prehrou v rade
Foto: Rastislav Búgel

Hostia mali skvelý vstup do stretnutia, keď už v 20. sekunde viedli, nikým nebránený Varga sa dostal pred bránku Nitry a strelou švihom trafil za Lakosilov chrbát. V 5. minúte bolo 0:2, po chybe domácich v obrannom pásme opäť skóroval Varga. Do konca prvej tretiny však domáci predviedli trojgólový obrat, v 7. minúte strelil svoj prvý gól v sezóne pred domácimi divákmi Marek Slovák strelou z medzikružia, v 10. minúte na dvakrát prekonal Čecha v bránke hostí Juraj Štefanka a v 20. minúte dosiahol Pupák vedúci gól domácich, keď zužitkoval skvelú prihrávku od Štefanku – 3:2.

V druhej časti stretnutia videli diváci opäť rýchly hokej, hra sa prelievala od bránky k bránke, no gólové korenie chýbalo. Podobný priebeh mala aj tretia tretina, v závere odvolali hostia brankára, čo využil Henrich Ručkay na strelenie poisťovacieho gólu na konečných 4:2.

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Začiatok sme mali katastrofálny, našťastie sme otočili na 3:2. V ďalšom priebehu bol vyrovnaný hokej, v jeho závere sme dokázali dať na 4:2.

Jaroslav Török, tréner Martina: „Po fantastickom úvode sme z nepochopiteľných príčin prišli o náskok. V druhej a tretej tretine sa prelieval dej z jednej strany na druhú a škoda, že sme v závere nevyužili šance na vyrovnanie. Žiaľ, taktické riešenie na konci sa nám nevydarilo a dostali sme štvrtý gól.“

HK Nitra – MHC Mountfield Martin 4:2

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - MHC Mountfield Martin
30
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM