Rastislav Búgel Iné športy

Nitrianski hokejbalisti zdolali českého majstra: Rytieri získali Superpohár!

Nitrianski hokejbalisti pred zaplneným štadiónom vyhrali prestížny Super ohár. Nitrania vrátili českému majstrovi minuloročnú prehru.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski hokejbalisti zdolali českého majstra: Rytieri získali Superpohár!
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianske hokejbalové mužstvo HBK Nitrianski Rytieri sa v nedeľu 27. októbra postavilo proti víťazovi českej hokejbalovej extraligy HBT Vlašim. Stalo sa tak v rámci Česko-slovenského Superpohára. Ten začal svoju históriu písať minulý rok a stretli sa v ňom majstri českej a slovenskej hokejbalovej extraligy.

Skvelý úvod

Už po necelej minúte hry Rytieri zásluhou Rímeskeho vyhrávali jednogólovým rozdielom. V prvej tretine videla početná návšteva štadiónu rýchly a kvalitný hokejbal. Do prestávky sa už skóre nemenilo a Rytieri tak vyhrávali najtesnejším rozdielom (1:0).

V úvode druhej tretiny sa opäť presadil strelec Rímsky a Nitrania sa dostali do dvojgólového vedenia (2:0). 18. minúta prostrednej časti hry znamenala výrazné odpútanie nitrianskeho tímu od svojho českého súpera. Hosťujúceho gólmana prekonal Cajchan (3:0). O päť minút neskôr však ruky nad hlavu dvíhali aj hostia. Nenápadnou strelou sa presadil Strecha a znížil na rozdiel dvoch gólov (3:1).

Úvod záverečného dejstva patril Nitranom. Najprv prekonal českého gólmana Riegel (4:1), následne znižoval v presilovej hre Prucha (4:2) a v 41. minúte prekonal hosťujúceho brankára Kučerka (5:2). Skóre uzatváral v 44. minúte Ladiver (6:2).

Vrátili požičané

Nitrania vlani prehrali s Vlašimom na jeho ihrisku 3:1. Na domácej pôde tak Rytieri vrátili českému majstrovi požičané.

HBK Nitrianski Rytieri Nitra – HBT Vlašim 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)

Superpohár 2013
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM