Lucia Lauková Krimi

Nitrianske portály sa chytili do pasce: Podľa polície šírili nepravdivú správu

Niektoré nitrianske portály šírili neoverenú informáciu. Upozornila nás na to hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianske portály sa chytili do pasce: Podľa polície šírili nepravdivú správu
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska polícia reagovala na správy o krádežiach, ktoré sa šíria niektorými internetovými portálmi. „Viaceré internetové portály ako aj sociálne siete rozširujú informáciu, že v Nitre na sídlisku Chrenová došlo ku krádežiam osobných vecí, hlavne topánok spred dverí bytov,“ informovala nás Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Internetom sa šírila aj fotografia údajných podozrivých, ktorú niektoré médiá začali šíriť bez overenia pravosti informácií. „V tejto súvislosti je rozširovaná aj fotografia podozrivých osôb s odkazom, že prípadom sa už zaoberá aj polícia,“ uviedla policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková.

Polícia sa aj touto cestou rozhodla uviesť informácie na pravú mieru. „Polícia v Nitre neeviduje žiadny prípad krádeže topánok a zverejnená fotografia dvoch osôb nesúvisí s touto trestnou činnosťou, ale s iným prípadom, ktorý polícia vyšetruje,“ vysvetlila Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM