Rastislav Búgel Kultúra

Nitrianske kultúrne leto pokračuje: Čakajú nás koncerty a divadelné predstavenia

Nitrianske kultúrne leto pokračuje aj v priebehu júla. Ako informovala radnica, na viacerých miestach v centre mesta ponúka divadelné hry, koncerty, filmy i komunitné podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianske kultúrne leto pokračuje: Čakajú nás koncerty a divadelné predstavenia
Zdroj: TASR

Predovšetkým deťom sú určené predstavenia, ktoré sa budú konať na malom pódiu v Mestskom parku na Sihoti. Dnes o 17. hodine sa tu predstaví Divadlo Tyjátr s rozprávkou Don Šajn alebo Márnotratný syn, ktorá je príbehom o potrestanom hriešnikovi podľa hry ľudového bábkara Antona Anderleho. Po predstavení čaká návštevníkov parku koncert mladej nitrianskej kapely Dany M.

V nedeľu 19. júla deti môžu uvidieť na rozprávku Soľ nad zlato, ktorú v parku zahrá divadlo Harry Teater. Starší návštevníci si po predstavení môžu vypočuť koncert dychovej hudby Vlčovanka. V poslednú júlovú nedeľu (26.7.) sa v parku predstaví Divadlo TAMARIKI s predstavením O víle a škriatkovi. Koncertný večer potom bude patriť operným a operetným melódiám.

Kultúrny program ponúka aj Nitriansky hrad. V Gotickej priekope sa bude 17. júla premietať československý film Skalní v ofsajde a 31. júla americký film Sudca. Na 17. júla je pripravený aj koncert v podaní skupiny Milan Veróny & Band a hostí. Na pešej zóne v sobotu 18. júla ponúka Bunka pre súčasnú kultúru podujatie Chuťové bunky. Budú sa na ňom podávať výrobky lokálnych výrobcov, kvalitné jedlo i káva. Ako pripomínajú organizátori z občianskeho združenia Zelená Zebra a z Bunky pre súčasnú kultúru, ochutnávky spríjemní aj dobrá hudba.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM