Rastislav Búgel Kultúra

Nitrianska speváčka Vanda s novým albumom: Ukážka novinky vnútri!

Milovníci nitrianskej hudobnej scény by mali dávať pozor. Rodáčka spod Zobora, speváčka Vanda si pre svojich priaznivocv pripravila niekoľko zaujímavých noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska speváčka Vanda s novým albumom: Ukážka novinky vnútri!
Zdroj: Dnes24.sk

„Zlyhanie, strach, emocionálna prázdnota, strata pevnej zemi pod nohami – to sú základy koncepčného albumu Introspective speváčky Vandy,“ informuje speváčkyna PR manažérka Nikoleta Kováčová. Ak vám už v hudbe chýbala úprimná spoveď autora a interpreta, tak 2. štúdiový počin rodáčky z Nitry je pre vás to pravé. Vanda jeho tvorbe venovala takmer 2 roky. „Počas toho času som sa vnútorne veľmi posunula a album reflektuje aj túto zmenu. Pre mňa znamená absolútny vnútorný zlom, uvedomenie si seba samej. Popisuje celý môj prerod od stavu ‘neviem, kto som’ až po ‘našla som sa’,” hovorí speváčka, ktorá je autorkou všetkých 11-tich skladieb.

Na albume Introspective hrá opäť prím angličtina, no Vanda sa tentokrát osmelila a po prvý raz sa prezentuje aj obľúbenou španielčinou. Konkrétne v skladbách La Peregrina, Eres, ktorú zložila spoločne s gitaristom Marekom Wolfom a Ella, pod ktorú sa okrem Vandy podpísali aj účastníci medzinárodného hudobného kempu – dvaja Rakúšania a Kolumbijčanko-američanka. „Tu sa však medzinárodný podtext albumu nekončí: nahrával sa v Bratislave, lisovať sa bude v Čechách, nad grafikou sa sedelo v Austrálii a nový web www.vandamusic.com sa tvoril v Argentíne,“ informuke Kováčová.

Vanda nový album Introspective pokrstí vo svojej rodnej Nitre 17. apríla na koncerte v Music A Café. Ako prvý singel ponúka na vypočutie skladbu s názvom He's Just A Man. Okrem toho začína v týchto dňoch pracovať aj na klipe k tomuto songu, ktorý bude opäť z dielne Braňa Vinczeho. „Ten sa podpísal aj pod úspešné videoklipy z debutového albumu,“ informuje Nikoleta Kováčová, PR manažérka speváčky.

Prvú skladbu z nového albumu si môžete vypočuť v priloženom vi­deu!

Čítajte tiež:

Sladká odmena pre priaznivcov nitrianskej hudby: Alalya vydala nový album!

He's Just A Man
1
Galéria
Speváčka Vanda
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM