Veronika Kalinová Kultúra

Nitrianska kapela Zoči Voči valcuje slovenský iTunes: Pozrite si ich nový videoklip!

Deň po zverejnení nového singlu kapely Zoči Voči s názvom Už nevládzem dosiahla skladba rekordné čísla. V priebehu 24 hodín sa stala najpredávanejšou piesňou na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska kapela Zoči Voči valcuje slovenský iTunes: Pozrite si ich nový videoklip!
Zdroj: Dnes24.sk

Hit za jeden deň

Na nový singel kapely sa čakalo rok a pol a oplatilo sa! Skladba zaznamenala veľký úspech, o ktorý sa postarali fanúšikovia. Tí cez aplikáciu na sťahovanie hudby a videa na iTunes doslova za deň spravili zo skladby nový slovenský hit. „Bol to pre nás šok. Veľmi pozitívny,“ povedal spevák kapely Michal Žitňanský.

Spolupracoval i Jimi Cimbala

Na úspechu skladby Už nevládzem sa do značnej miery podieľa i gitarista a producent Jimi Cimbala, ktorý s kapelou Zoči Voči spolupracuje už na treťom albume. Nový singel znie o trochu tvrdšie než iné skladby, ale kapela to jednoducho takto cítila. „Myslím si, že v skutočnosti výrazne tvrdšia nie je. Chalani to takto cítili stále, ale chcelo to viac experimentovania v štúdiu, aby sme našli takú polohu skladby po aranžérskej aj zvukovej stránke, aby sa s ňou kapela naozaj stotožnila. Toto som považoval za svoju najdôležitejšiu úlohu v projekte,“ povedal Jimi Cimbala. Na magro spolupráce so skupinou dodal: „S chalanmi sme si veľmi porozumeli aj po osobnej stránke. Aj preto sa naozaj úprimne teším na realizáciu celého albumu.“

Oszlík v novom videoklipe

Nitrianska kapela Zoči Voči je momentálne na turné po Slovensku. Aj napriek všetkým povinnostiam skupina stíhala natočiť ku skladbe aj nový videoklip, v ktorom si zahral herec Peter Oszlík. „S bubeníkom Vladom Kovárom chodím hrávať futbal, no o tvorbe kapely Zoči Voči som veľa nevedel,“ priznal sa herec DAB v Nitre. Čo sa týka natáčania videoklipu, nebola to pre Oszlíka prvá skúsenosť. Pred pár rokmi totiž účinkoval s Vicou Kerekes vo videoklipe ku skladbe Sei nell'anima talianskej punkovej legendy Gianny Nannini. Natáčanie klipu Už nevládzem bolo pre neho jedinečné i z toho hľadiska, že sa pred kamerou musel na podnet režiséra oholiť. „Našťastie, nemal som vtedy predstavenia, tak s tým nebol problém,“ povedal Oszlík s úsmevom, ktorý si, mimochodom, svojho času zahral i v populárnom Paneláku.

Informovala Nikoleta Kováčová.

Videoklip Už nevládzem skupiny Zoči Voči
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM