Lucia Lauková Kultúra

Nitrianska kapela horúcim želiezkom v slovenskej súťaži: Prebojovala sa do finále

Kapela speváčky Dominiky Titkovej z Nitry sa ako jediná z nášho mesta prebojovala do finálovej desiatky súťaže pre mladé jazzové talenty.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska kapela horúcim želiezkom v slovenskej súťaži: Prebojovala sa do finále
9
Galéria
Zdroj: Dominika Titková

Piaty ročník súťaže pre mladé jazzové talenty Jazz START UP 2017 vstupuje do finále, v ktorom sa stretne 10 skupín. Medzi nimi sa predstaví aj nitrianska formácia Dominika Titková & Friends.

Ako priznala speváčka skupiny Dominika Titková, do súťaže sa prihlásili z viacerých dôvodov. „Kvôli novým skúsenostiam a kontaktom, chceme sa ďalej zlepšovať a rásť po hudobnej stránke. Ako súťažnú skladbu sme si vybrali tradičnú kubánsku salsu, čo bola pre nás obrovská výzva. Latino však milujeme,“ prezradila Dominika Titková. Ako dodala, zároveň sú jedinou kapelou v súťaži, ktorá súťaží so žánrom Latino.

Z vášne k latinu vzišiel aj hudobno-tanečný project LATINOSHOW, kde stojí na jednom pódiu 8– členná kapela, bubnová show Campana Batucada, tanečnice brazílskej samby Bailadora Dance Group i BiancoNero i Abadá Capoeira. „Medzi vystupujúcimi hosťami sme mali aj venezuelského tanečného sólistu, baletného sólistu z SND či kubánskeho speváka Lazara,“ dodala speváčka Dominika Titková.

Finalistov súťaže vybrala medzinárodná porota. Verejnosť však bude rozhodovať o víťazoch piatich duelových kôl. Hlasovanie začalo v stretu 13. septembra a potrvá do pondelka 18. septembra. Celkového víťaza Hlavnej ceny určí odborná porota zo všetkých desiatich finálových kapiel.

S Hlavnou cenou získa víťazná kapela možnosť dvoch dní strávených v profesionálnom nahrávacom štúdiupod taktovkou zvukového majstra Milana Tokolyho a vydanie albumu. Cena diváka zahŕňa príležitosť účinkovania na popredných jazzových festivaloch ako Orava Jazz Festival, Mikulášsky jazzový festival a ďalších.

Hlasovať za nitriansku skupinu Dominika Titková & Friends môžete TU!

Začínali ako duo, teraz je ich 60: ROZHOVOR s majiteľkou unikátneho hlasu, Domin
9
Galéria
Foto: Martin Kopec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM