Správy

Nitrianska kalvária je čistejšia: Odpadky vyzbierali dobrovoľníci

Dobrovoľníci opäť spojili sily. Spoločne vyčistili obľúbenú nitriansku kalváriu.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska kalvária je čistejšia: Odpadky vyzbierali dobrovoľníci
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Dobrovoľníci z iniciatívy Čistá Nitra pokračujú v upratovaní mesta. V rámci Čistenia siedmich pahorkov Nitry vyzbierali v sobotu dopoludnia odpadky na kalvárii.

„Pre účastníkov sme pripravili aj malú odmenu vo forme komentovanej prehliadky Misijného múzea, ktoré sa na kalvárii nachádza,“ pripomenuli organizátori.

Čistenie siedmich pahorkov Nitry sa začalo 26. júna, keď približne dve desiatky nadšencov upratali hradný kopec a mestský park. Neskôr, 26. júla, zasa dobrovoľníci čistili lokalitu Na vŕšku a priľahlé centrum mesta.

Prečítajte si tiež

„Na našich podujatiach veľmi radi privítame každého, komu záleží na prostredí, v ktorom žije, a chce prispieť k tomu, aby bola Nitra čistejšia. Jednotlivé vŕšky lákajú na návštevu a vytvárajú jedinečnú panorámu mesta, preto si zaslúžia našu pozornosť. Veríme, že sa nájde čo najviac dobrovoľníkov a spolu tak pomôžeme skrášliť naše mesto pre obyvateľov, ale aj návštevníkov,“ skonštatovali organizátori.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Kalvária v Nitre
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM