Monika Földešiová Hokej

Nitrianska hokejová mládež je kvalitnou značkou

Hneď v úvode tohto roka zaznamenal HC Nitra najvyšší počet nominácií na Výcvikový tábor hráčov ročníkov 1994, 1995, 1996 organizovaný Slovenským zväzom ľadového hokeja v týchto dňoch.

Tejto akcie sa zúčastní až deväť hráčov HC Nitra, pričom ďalšie hokejové kluby majú najviac po šesť nominovaných hráčov a menej. Menovite sa jedná o nasledovných hráčov – Daniel Rzavský, Leonard Šinkovič, Jozef Klenko, Lukáš König, Dávid König, Dávid Gál, Lukáš Tábi, Marcel Šuba a Juraj Šiška.

Ako sme nedávno informovali, na akciách štyroch slovenských reprezentačných výberov od 16 do 20 rokov, ktoré sa konali na prelome rokov, získal HC Nitra najvyšší počet reprezentačných nominácií zo všetkých slovenských klubov. Okrem toho sa hráči HC Nitra bratia Mátyás a Gergö Biró zúčastnili ako hráči rumunskej reprezentácie Majstrovstiev sveta do 20 rokov Divízia II, pričom Mátyás sa stal tretím najproduktívnejším hráčom a druhým najlepším strelcom MS a spolu s mužstvom vybojovali postup do 1.divízie MS. Ide o divíziu, ktorej sa Slovensko vyhlo úspešným vystúpením na juniorských Majstrovstvách sveta v Kanade, ktorých sa v reprezentačnom drese zúčastnili až štyria nitrianski hráči (Tvrdoň, Mráz, Šimboch a Bene).

V januárovom rebríčku skautskej organizácie CSS pre draft NHL 2012 sa medzi hráčmi pôsobiacimi mimo severoamerického kontinentu síce objavili iba štyri slovenské mená, ale dve z nich patria hráčom HC Nitra. Jedná sa o útočníka Richarda Mráza, ktorý je v tejto sezóne na hosťovaní v tíme MHL Tatranskí Vlci a obrancu Richarda Buriho, ktorý pravidelne nastupuje v nitrianskej juniorke.

hcnitra.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM