Lucia Lauková Kultúra

Nitrianska galéria vyzýva umelcov: Pošlite projekty a prezentujte svoju tvorbu!

Nitrianska galéria ponúka priestor umelcom i kurátorom prezentovať svoje projekty.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska galéria vyzýva umelcov: Pošlite projekty a prezentujte svoju tvorbu!
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska galéria ponúka kurátorom a umelcom možnosť zrealizovať v roku 2017 svoje projekty. O otvorenej výzve informovala Nitrianska galéria na svojom webe.

Cieľom je podpora a prezentácia súčasného slovenského a zahraničného umenia. „Chceme poskytnúť priestor najmä začínajúcim kurátorom a podporiť ich originálne nápady na výstavy,“ píše sa na webe Nitrianskej galérie.

Nitrianska galéria si stanovila niekoľko podmienok. Výzva sa vzťahuje len na profesionálnych umelcov, študentov alebo absolventov, ktorí môžu byť aj zo zahraničia. Podmienkou je, že výstava musí mať kurátora, pričom kurátorovanie jedným z umelcov nepostačuje. Projekt musí byť realizovateľný v rámci možností Nitrianskej galérie a taktiež nesmie ísť o reprízu už zrealizovaného výstavného projektu.

Rozhodne komisia

Komisia, zložená z odborných pracovníkov galérie a prizvaných teoretikov umenia, rozhodne o výbere projektov. Ako sa uvádza v otvorenej výzve uprednostnené budú kurátorské projekty pred monografickými výstavami jedného, prípadne viacerých autorov. Katedrám alebo ateliérom z vysokých škôl s výtvarným zameraním, ponúka vyhlasovateľ výzvy možnosť prezentácie svojej činnosť vo výstavnom priestore Salón.

Poskytne 3 priestory

Projekty je možné posielať e-mailom na omar.mirza@nitrianskagaleria.sk alebo poštou na adresu Nitrianska galéria, Župné námestie 3, 949 01 Nitra (obálku označte heslom VÝZVA 2017) do uzávierky 17. októbra 2016. „Výzva nemá tematické obmedzenie a vzťahuje sa na tri priestory, a to Galéria mladých, Bunker a Salón,“ dodáva vyhlasovateľ výzvy.

Všetky potrebné informácie nájdete TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM