Rastislav Búgel Hokej

Nitre to vo vianočných dresoch sypalo: Stümpel a Tománek s hetrikom

Nitra v špeciálnej vianočnej sade dresov vstúpila do zápasu aktívne a odmenou im bol rýchly úvodný gól. V 2. minúte Lukáš Novák doviezol puk do pásma, naviazal na seba hráčov hostí, prihral osamotenému Stümpelovi, ktorý strelou pod brvno otvoril skóre stretnutia.

Ilustračný obrázok k článku Nitre to vo vianočných dresoch sypalo: Stümpel a Tománek s hetrikom
Foto: Rastislav Búgel

Vyrovnanie nenechalo na seba dlho čakať, o tri minúty si Drábek nakorčuľoval na os klziska a strelou švihom prekonal Lakosila. Vo 8. minúte unikol domácej obrane Novotný ale jeho blafákove zakončenie Lakosil pravým betónom zneškodnil. Obe mužstvá pozorne bránili až do 16. minúty, keď Štefanka obkorčuľoval bránku hostí, ale s jeho zakončením z otočky si Križan poradil. Corgoni si v závere prvej časti zahrali presilovku o dvoch hráčov, ale hostia sa bez problémov ubránili a mužstvá šli do kabín za vyrovnaného stavu.

Žilina nezachytila úvod druhej časti hry. Hosťujúca obrana nepostrážila Stümpela a ten strelou do ľavého horného rohu priklonil misky váh na stranu domácich. O dve minúty sa v Nitre tešili diváci opäť. Kuzmova strela opečiatkovala ľavú žŕdku bránky hostí a z následnej dorážky zvýšil náskok domácich do odkrytej bránky Bajtek. Nitra pokračovala v aktivite a v 27. minúte dostal štvrtý útok domácich puk za Križanov chrbát tretíkrát, ale po konzultácii s videorozhodcom gól neplatil. V polovici zápasu mali hostia možnosť znížiť, ale práve naopak, inkasovali v oslabení po typickom zakončení Tománeka z nájazdu pomedzi betóny a Križan si to namieril na striedačku. Žilina pohrozila v závere tretiny, ale Lakosil sa vyznamenal pri zakončeniach Lipovského a Rusnáka.

Hostia vstúpili do záverečnej časti hry aktívnejšie, ale bola to opäť Nitra, ktorá pridala ďalšie góly. Corgoňom sa to podarilo v 45. minúte, kedy dobrú prihrávku od Lukáša Nováka zužitkoval Tománek. Stümpel zaznamenal v 49. minúte hetrik, kedy si vymenil puk s Lukášom Novákom a zakončil do odkrytej hosťujúcej bránky. Hetrik dosiahol aj Tománek, ktorý v 51. minúte vypichol v oslabení puk hosťujúcim obrancom a už nemal problém prekonať Cibuľu. V závere zápasu sa ešte vyznamenal Lakosil a tak si Žilina odnáša z Nitry sedem gólovú mikulášsku nádielku.

HK Nitra – MsHK DOXXbet Žilina 7:1 (1:1, 3:0, 3:0)

Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: „Dnes sme pred výbornou kulisou mali výborný vstup do zápasu. Mrzel nás vyrovnávajúci gól a hostia nás v prvej časti hry do ničoho nepustili. V druhej tretine sme odskočili a bola to len otázka skóre. V druhej prestávke sme hráčom pripomenuli skrat z predchádzajúceho domáceho zápasu so Žilinou, čo sa našťastie nestalo.“

Peter Mikula, tréner MsHK Žilina: „Potešili ma dve veci. Relatívne hra v prvej tretine a hra štvrtého útoku. Od druhej tretiny sme sa dopustili nepochopiteľných chýb. To bolo príčinou, že Nitra zrýchlila hru a darilo sa im strelecky. Výsledok je pre nás krutý, ale spravodlivý.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina
32
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM