Rastislav Búgel Basketbal

Nitre sa po obrate nepodarilo vybojovať víťazstvo: Z cenného bodu sa tešil Inter Bratislava

Hosťujúci basketbalisti z Bratislavy mali výborný vstup do zápasu. Nitre sa v jeho priebehu podarilo dohnať obrovskú stratu, no z víťazstva sa napokon tešili hostia.

Ilustračný obrázok k článku Nitre sa po obrate nepodarilo vybojovať víťazstvo: Z cenného bodu sa tešil Inter Bratislava
Foto: Rastislav Búgel

Hráči Interu Bratislava mali dobrý vstup do tretieho semifinálového stretnutia. Dlhšiu dobu si dokázali od nitrianskych basketbalistov udržiavať odstup. Dve minúty do konca prvej štvrtiny však Noel dorovnal spoza trojkového oblúka. Od tohto momentu sa začalo skóre prelievať z jednej strany na druhú. (24:25) V druhej štvrtine začali opäť aktívnejšie hostia. Za stavu 25:32 si domáci tréner Urban zobral oddychový čas. Ten však zrejme pomohol práve hráčom obliekajúcim dresy Interu Bratislava. Do šatní odchádzali oba celky za polčasového stavu 34:45.

Zázračný obrat

Za stavu 40:57 sa už zdalo, že Nitra v treťom semifinále nenájde recept na zodpovednú hru hosťujúcich basketbalistov. Iba niekoľko málo minút trvalo Nitre aby sa dostala znova do zápasu. Za stavu 51:65 si bratislavský tréner zobral oddychový čas. Teraz však naopak pomohol zozbierať sily domácej Nitre. (56:67) Do poslednej desaťminútovky nastúpili Nitrania s jasným cieľom. Po piatich minútach sa opäť dostali do zápasu a strhli priebežný stav stretnutia na svoju stranu (71:67). Následný oddychový čas pomohol hosťom vyrovnať sily na palubovke. Ostávalo 41 sekúnd zápasu, keď Bratislava krásnou trojkou znížila na rozdiel jediného bodu. Následne si 19 sekúnd do konca stretnutia hostia vybrali ďalší time-out. Hostia skórovali a Nitre ostalo už iba 11 sekúnd na dohnanie jednobodovej straty. Následne domáci hráči faulovali, Interu sa podarilo premeniť jeden trestný hod a na časomiere ostávalo iba jeden a pol sekundy. Nitra skúsila prudkú rozohrávku dopredu. Následný hod so sirénou skončil iba na obruči a Inter si tak za stavu 76:78 pripisuje druhé víťazstvo v bojoch o finálovú miestenku.

BK Nitra - Inter Bratislava
36
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM