Rastislav Búgel Hokej

Nitre sa darilo v druhej lige: Hokejisti rozstrieľali Púchov

Nitrianski hokejisti sa počas 27.kola II.hokejovej ligy predstavili na domácom ľade. Súper pricestoval z Púchova.

Ilustračný obrázok k článku Nitre sa darilo v druhej lige: Hokejisti rozstrieľali Púchov
Foto: Rastislav Búgel

V prvej tretine sa dlho nič dôležité nedialo. Až do začiatku 16.minúty panoval na nitrianskom zimnom štadióne bezgólový stav. V 15.minúte a 6.sekunde však domáci brankár v oslabení kapituloval. O jeho prekonanie sa postaral Martin Vraník a hostia sa dostali do vedenia (1:0).

Skóre druhej tretiny otvárali opäť hostia už po 42.sekundách (0:2). Nitra však zbrane nezložila. Hokejisti spod Zobora sa pripravovali na poriadny gólostroj. Najprv v 24.minúte znižoval na rozdiel jediného gólu Drgoň, aby o minútu neskôr vyrovnával Ondrej Golas (2:2). Od tejto chvíle už bol zápas plne v rukách domáceho celku. V 29.minúte sa opäť predviedol Golas a dostal Nitru do vedenia. Domáci sa však netešili dlho. V 32.minúte zápasu sa o vyrovnanie postaral Púchovčan Lukáš Zemko (3:3). Do konca druhého dejstva sa už presadili len nitrianski hokejisti v tomto poradí: Blickling (4:3), Vasiľko (5:3) a Ivo Tománek (6:3).

Úvod tretej tretiny opäť lepšie zvládli hosťujúci hokejisti. Na 6:4 znižoval Milan Furo, ďalší gól pridal Juraj Dvorský (6:5). To bolo zo strany Púchova všetko. Naopak, nitrianski hokejisti ešte zopár presných zásahov pridali. V nitrianskom drese skóroval do konca zápasu Bajtala, Molnár, Vasiľko a Tarnóczy. Nitra si tak napokon s Púchovom na domácom ľade poradila 10:5.

HK 96 Dynamax Nitra – ŠHK Púchov 10:5 (0:1, 6:2, 4:2)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM