Lucia Lauková Správy

Nitrania vyšli do ulíc: FOTO z protestného pochodu za slušné Slovensko

Dav ľudí pochodoval za slušné Slovensko aj v Nitre. Ľudia symbolickou trasou prešli od Okresného úradu až na Svätoplukovo námestie.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania vyšli do ulíc: FOTO z protestného pochodu za slušné Slovensko
51
Galéria

Iniciatíva Za slušné Slovensko zvolala vo štvrtok 5. apríla v desiatkach slovenských miest opätovne verejné zhromaždenia. V Nitre sa forma protestu zmenila zo zhromaždenia na pochod za slušné Slovensko.

Dav sa pohol spred Okresného úradu pár minút po 17.00 hodine. Stovky ľudí vytvorili nekončiaceho hada, ktorý preťal hlavné ťahy v centre Nitry. To na niekoľko minút zdržalo vodičov na cestách.

Trasa pochodu bola symbolická. Začala sa blízko katedry archeológie, kde študovala Martina Kušnírová, odkiaľ smerovala k budove bývalého hotela Nitra a sídlu katedry žurnalistiky, pôsobisku Jána Kuciaka.

Na konci trasy pochodu, pri Mariánskom stĺpe na Svätoplukovom nábreží, si zúčastnení pripomenuli pamiatku dvoch mladých ľudí Jána a Martiny. Nechýbala minúta ticha, štátna hymna a zapaľovanie sviečok.

Protest prebiehal pokojne. „Naše požiadavky sa rozšírili o odvolanie pána Gašpara, jasné systémové zmeny v policajnej inšpekcii a odpolitizovanie vedenia polície,“ uvádzajú organizátori pochodu.

Viac fotografií z pochodu z 5. apríla 2018 nájdete v galérii!

Nitrania vyšli do ulíc: FOTO z protestného pochodu za slušné Slovensko
51
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM