Rastislav Búgel Futbal

Nitrania si poradili aj s Myjavou. Figurujú v prvej päťke

Úvod stretnutia sa niesol v opatrnom štýle a do 20. minúty bez vyložených šancí. To sa zmenilo až rohom domácej Myjavy, keď center od Kuračku pristál na hlave Štrbu a ten len tesne minul bránu.

Hostia udreli v 29. minúte, Nacimento vyzval ku strele Šimončiča a ten povymetal pavučiny v Solničkovej bráne 0:1. O odpoveď sa snažil v 34. minúte Kosík, zbavil sa obrancu, ale brankár jeho strelu kryl. V 37. minúte opäť Kosík v akcii, tentoraz vysunul Petráša, ten mu loptu vrátil na hranicu 16-tky, ale následná strela bola zblokovaná.

Do úvodu druhého polčasu nastúpila odvážnejšie Nitra, vážnejšiu šancu si však nevytvorila. V 58. minúte domáci Dian vysunul Petráša, ten bol v pokutovom území atakovaný Mičicom, ale píšťalka arbitra Pavlíka zostala nemá. Nitra opäť gólovo uderila v 62. minúte, loptu si v 16-tke elegantne vymenili Nascimento so Soumahom a druhý menovaný nedal Solničkovi šancu. Spolupráca týchto dvoch hráčov priniesla šancu aj 69. minúte, tentoraz sa skóre nemenilo. Už o minútu sa o zníženie snažili noví hráči v poli Šebek a Straka, strela Straku z pravej strany však minula bránu Chudého. V 82. minúte vyšla Nitre kontra, Soumah prihral úplne voľnému Čerymu, ten však prestrelil myjavskú bránu. V 90. minúte sa do kontry dostal aj kapitán domáceho celku Černáček, jeho strela skončila na žrdi Chudého brány.

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: „Sme smutní, lebo prehrať sme skutočne nechceli. Nitra hrala disciplinovane, kompaktne a my sme im to umožnili. Ľahko sme súperovi darovali tri body. Cez polčas som chalanom povedal, že ak chcú takto hrať, tak to nemá význam, na to nebolo treba stavať nový štadión a robiť neviem čo všetko pre ľudí. S takýmto prístupom dostanú pokuty. Takto sme nikdy nehrali a takto ani hrať nebudeme, či tu budem ja alebo niekto iný. Bol to zlý zápas po každej stránke, tomu nerozumiem. Budeme jednoznačne omladzovať. Po takomto zápase môžeme hovoriť len o záchrane. Musíme s tým niečo robiť, toto si ľudia nezaslúžia.“

Ladislav Jurkemik, tréner Nitry: „Musím povedať, že hráči odohrali skutočne dobrý zápas. Pripravili sme sa na nebezpečného súpera. Využívali sme protiútoky, tie nám vyšli, chalani skutočne oddreli zápas. Ja im k tomu gratulujem. Neveril som, že dvakrát po sebe vyhráme vonku, mne sa to ako trénerovi podarilo prvýkrát. Myslím si, že víťazstvo sme si zaslúžili za dobre organizovanú a disciplinovanú hru­.“

Spartak Myjava – FC Nitra 0:2 (0:1)
Góly: 29. Šimončič, 62. Soumah. Rozhodoval: Pavlík, bez kariet, 1982 divákov.

Zostavy a striedania:
FC Nitra : Chudý – Szabó, Struhár, Kolmokov, Mičic – Šimončič, Nascimento (85. Zelenický), Gajdoš (79. Moravčík), Soumah, Čery (90+ Boszorád) – Šimonek.
Spartak Myjava : Solnička – Mrva, Černáček, Častulín, Ďuriš – Petráš, Kuračka, Štrba (56. Dian), Majerník – Sládek (65. Šebek), Kosík (65. Straka).

Nitrania snívajú o prvej polovici tabuľky. [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.138609_FC-Nitra-pred-startom-ligy:-Sen-o-prvej-polovici-tabulky]Viac sa dozviete v TOMTO článku![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM