Lucia Lauková Správy

Nitrania sa môžu tešiť na TIETO projekty: Získali podporu takmer 10-tisíc eur

Tento rok sa do grantového programu Nitrianskej komunitnej nadácie zapojil rekordný počet projektov. Na ich realizáciu získali spolu takmer 10-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania sa môžu tešiť na TIETO projekty: Získali podporu takmer 10-tisíc eur
Zdroj: Dnes24.sk

V tomto roku mala Nitrianska komunitná nadácia z čoho vyberať. Do otvoreného grantového programu sa prihlásilo rekordných 39 projektov. Podporu však nezískali všetci. Celkovú sumu 9 872, 74 € si rozdelí 11 projektov. „Záujem obyvateľov o aktívny prístup k dianiu v meste a priľahlých obciach sa stále zvyšuje," hovorí PR manažérka NKN, Romana Bojdová.

Park nitrianskych osobností

Môžeme sa tešiť na úplne nové projekty, ale aj na pokračovanie tých, ktoré mali úspech aj v minulom roku. Jedným z nich je vytvorenie parku nitrianskych osobností. V druhom ročníku Drevorezbárskeho sympózia v Zborove budú vytvorené drevené sochy nitrianskych osobností. Drevorezby budú inštalované na verejnom priestranstve v Nitre. Tento projekt bol podporený sumou 1 000 €.

Podporené projekty

Ako uvádza Romana Bojdová z NKN, na základných školách Škultétyho a Benkova budú pedagógovia žiakom interaktívne približovať podstatu niektorých remesiel a zamerajú sa tiež na budovanie náučného chodníka s expozíciou rastlín, materská škola na Párovskej ul. naopak zapojí do vyučovacieho procesu digitálne pomôcky. V zariadení sociálnych služieb Borinka bude vybudovaná športovo-relaxačná zóna pre všetky generácie

Podporu získal aj projekt občianskeho združenia Občania obci.„V obci Cabaj- Čápor bude detské ihrisko skonštruované z recyklovaného materiálu čiernej skládky,“ informuje Romana Bojdová z Nitrianskej komunitnej nadácie. Ako ďalej uvádza na Klokočine budú inštalované poličky s knihami, ktoré si obyvatelia budú môcť bezplatne požičať a v komunitnom centre na Nedbalovej ul. zorganizuje neformálna skupina deň spojený s objavovaním vlastného talentu.

Novinkou bude kultúrne podujatie FATANGO 2016, teda festival argentínskeho tanga. Podporu získalo aj podujatie Kníhkupecká, Piatok 1. apríla či podujatie, ktoré sa bude venovať permakultúre prostredníctvom prednášok, workshopov a podobne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM