Lucia Lauková Správy

Nitrania prispievajú na zbierku ku Dňu narcisov: FOTO priamo z našich ulíc

Neprehliadnuteľným symbolom tejto dobročinnej akcie sú narcisy. Tie si aj v našom meste pripínajú ľudia, ktorí prispeli do verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania prispievajú na zbierku ku Dňu narcisov: FOTO priamo z našich ulíc
Zdroj: TASR

Desiatky dobrovoľníkov sa v Nitre zapojili do jubilejného 20. ročníka Dňa narcisov. V rámci verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine bolo v meste vytvorených päť pevných stanovíšť, z ktorých vyrážajú študenti stredných škôl a ďalší dobrovoľníci predávať žlté narcisy a rozdávať letáky s informáciami o zdravom životnom štýle a prevencii proti onkologickým ochoreniam.

Viac ako 240 dobrovoľníkov

Ako uviedla tajomníčka nitrianskej pobočky Ligy proti rakovine Irena Kollárová, počas dnešného dňa sa do zbierky zapojilo v Nitre 240 dobrovoľníkov z radov študentov i onkologických pacientov. „Špeciálne sme posilnili sídlisko Chrenová, presnejšie okolie výstaviska Agrokomplex, kde momentálne prebieha výstava Gardenia a je tu preto zvýšená koncentrácia ľudí,“ uviedla Kollárová.

Vlani vyzbierali viac ako 14-tisíc eur

Vlani nitrianska pobočka Ligy proti rakovine vyzbierala na boj proti onkologickým ochoreniam 14 500 eur. Tento rok by to podľa Kollárovej mohlo byť o čosi viac. „Minulý rok bolo škaredé počasie, pršalo a fúkal vietor. Počasie nám praje, je príjemne, slnečno a vzhľadom na to, že v Nitre prebieha aj výstava Gardenia, tak predpokladám, že sa nám podarí vyzbierať vyššiu čiastku ako vlani,“ dodala Kollárová.

Pozrite si fotografie zo zbierky ku Dňu narcisov v priloženej galérii!

Nitrania prispievajú na zbierku ku Dňu narcisov: FOTO priamo z naších ulíc
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM