Rastislav Búgel Hokej

Nitrania nestačili na výborný Zvolen

Na vývine zápasu sa podpísali v súboji dvoch tabuľkových lídrov najmä vylúčenia. Zvolenčanom víťazstvá v tejto sezóne zachutili, pocit prehry si nepripúšťali ani s Nitranmi a po dvoch tretinách nádejne vykročili k trojbodovému zisku.

Za tesné vedenie vďačili hlavne druhej tretine, v ktorej nielenže strelili dva góly, ale prebrali aj iniciatívu. Nitrania sa už v 2. min v presilovke tešili z gólu po Jokilovej trefe a Chrenkovej nahrávke. Zvolenčania sa pri premieňaní šancí dosť natrálili, v úvodnej dvadsaťminútovke Chovan už v 2. min, Škvaridlo v 16-tej bránku netrafili a aj Ťavodov ľuft v 18. min mohol mrzieť.

V 22. min v presilovke po strele Chovana od modrej dorazil puk do odkrytej bránky L. Jurík a o ďalšiu minútu neskôr, opäť pri početnej prevahe, úplne voľný Hraško bombou pod hornú žŕdku zužitkoval ideálnu nahrávku Podkonického. Domáci mohli gólovo aj odskočiť, keď v 26. min po faule Baču nepremenil trestné strieľanie Ďaloga. Tesne pred prestávkou v 37. min Chovanovu tutovku vvykryl Valent a aj táto situácia napovedala, že hostia s okienkami v obrane nešetrili. V ofenzíve vynikali viac, aj v nej však zlyhali vtedy, keď nemali, ako trebárs pri presilovke o dvoch hráčov trvajúcej 99 sekúnd.

V tretej tretine sa na domácu stranu výrazne misky vá naklonili v 44. min, a do tretice im na gól dopriala presilovka. V doklepnutí odrazeného puku po strele Ťavodu pomohol Chovan a ak by o pár sekúnd neskôr premenil samostatný nájazd L. Zuzin, mohlo byť po zápase. Ako sa takéto šance premieňajú, ukázal po vysunutí od Vosátka v 46. min Stümpel, šikovne trafil medzi nohy Šimka a dráma bola na svete. Lepšie sa v nej cítili Zvolenčania, v 52. min sa Škvaridlo po odrazenom puku otočil pred bránkou na ‚päťhalierniku‘, zavesil pod žŕdku a jasne naznačil, kto je pánom pod Pustým hradom. Hosťom už nepomohol gól Raisa v 58. min, ako inak ak v presilovke, a mali dve minúty čas na vyrovnanie, z toho 79 sekúnd pri power play. Osem sekúnd pred koncom do prázdnej bránky spečatil výsledok Podkonický.

Antonín Stavjaňa, kouč Nitry: „V bránke nastúpila nová tvár Michal Valent a nesklamal. Taktiku sme odvíjali zo zabezpečenej obrany oveľa viac ako predtým. Rýchlo sme sa dostali do vedenia a snažili sa ho čo najdlhšie udržať. Bohužiaľ, nejaké pozičné šachy sme hrať nemohli, domáci nám strelili góly v presilovkách z dorážok, my sme sa škodlivo snažili vypracovať čisté šance na gól.“

Michal Valent, brankár Nitry: „Pre mňa to bolo dobré, že sme hrali s vedúcim mužstvom. Premiéru mám za sebou, pred mesiacom som ešte chytal v prípravnom zápasee v Boleslavi, teraz konečne naostro, škoda, že bez bodov. Pomohli mi chalani v prvej tretine, v druhej sme pykali za vylúčenia, treba sa z toho poučiť.“

Nitra24.sk/tasr **Foto: **ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM