Rastislav Búgel Hokej

Nitra konečne prelomila smolu: Hráči otočili zápas za 13 sekúnd

Nitra prelomila smolu z posledných zápasov a z domáceho ľadu si odniesla plný bodový zisk. Domáci hokejisti zabojovali a nepriaznivý stav stretnutia otočili v svoj prospech.

Ilustračný obrázok k článku Nitra konečne prelomila smolu: Hráči otočili zápas za 13 sekúnd
Foto: Rastislav Búgel

Prví mohli skórovať domáci, keď Chrenko v 5. minúte zamotal hosťom hlavy, dostal sa až pred brankára Slipčenka, no bránu netrafil. O 3 minúty nevyužil Lamper dobrú šancu pred nitrianskou bránou a z následného protiútoku poslal Stümpel puk tesne vedľa bránky hostí.

V prvej tretine tak diváci gól nevideli, no hneď v úvode druhej nechala obrana Nitry príliš priestoru Michalovi Grmanovi a ten otvoril skóre. V ďalšom priebehu sa Nitrania tlačili pred Slipčenka, ale český brankár si aj v druhej časti zápasu udržal čisté konto.

Úvod tretej tretiny patril domácim, keď Segľa zblízka vyrovnal na 1:1 a o 13 sekúnd zužitkoval Mašlonkovu prihrávku Jozef Stümpel – 2:1. V 48. minúte vznikla po šanci Nitry šarvátka, po ktorej udelili rozhodcovia viac malých trestov, v zápase však predčasne dohrali Kováčik z Nitry a Slipčenko z B. Bystrice. Do brány sa tak postavil Dzubina, no ten si prvýkrát siahol na puk až po strele Chrenka, keď ho vyťahoval zo siete vlastnej brány – 3:1. V 55. minúte hostia zdramatizovali stretnutie gólom Novajovského, no dve minúty pred záverom tretej tretiny potvrdil víťazstvo Nitry presnou strelou domáci obranca König.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: ** „Potrebovali sme vyhrať, mali sme problémy presadiť sa aj keď sme si vytvorili šance. Napokon sa nám to podarilo zlomiť, čo nás veľmi teší.“**

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „Prišli sme na horúcu pôdu do Nitry s túžbou bodovať. Dve tretiny sa nám darilo, potom prišli rýchle góly domácich a ďalej to už bolo ťažké. Verím, že sa z tejto prehry poučíme.“

Foto: tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM