Rastislav Búgel Správy

Nitrania môžu pomôcť miestu, kde žijú: Klub darcov podporili aj tieto známe osobnosti...

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) už desiaty rok ponúka obyvateľom Nitry a okolia možnosť rozhodovať o tom, čo vo svojom meste podporia. Stať sa členom Klubu darcov môžu Nitrania do konca novembra prostredníctvom portálu darujme.sk.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania môžu pomôcť miestu, kde žijú: Klub darcov podporili aj tieto známe osobnosti...
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Členmi Klubu darcov sa stali aj Miriam Šmahel Kalisová, Štefan „Itcho“ Pčelár a Miroslav „Miňo“ Stoch: „Neveríme, že sa v Nitre nenájde 100 ľudí, ktorí sa k nám pripoja a podporia dobré nápady.“ Myšlienkou Klubu darcov boli nadšené aj osobnosti, ktoré sa stali tvárou jeho 10. ročníka. Zapojiť sa môže každý, kto má rád Nitru. Podporí svoje mesto a má šancu vyhrať skvelé ceny od zapojených osobností. „Novinkou Klubu darcov je aj špeciálny online darovací systém darujme.sk, vďaka ktorému získa nadácia 100% darov,“ informuje PR manažérka Nitrianskej komunitnej nadácie Petra Hadžová. Všetci darcovia sa stretnú 12. decembra 2013 od 18:00 hodiny v nitrianskej Synagóge, aby spoločne vybrali najlepšie nápady pre Nitru.

Dopestovali vlastné potraviny

Vďaka projektu sa napríklad mestské deti naučili dopestovať si vlastné potraviny. „Na začiatku si deti mysleli, že niektoré potraviny sa dajú kúpiť len v hypermarkete. Pri tvorbe ekozáhradiek zistili, aké je to jesť vlastné, podomácky vypestované potraviny. Spolupráca na záhradkách utužila vzťahy medzi nimi a čo je najdôležitejšie, uvedomili si, že aj v mladom veku môžu prispieť k veľkým zmenám,“ povedala Zuzana Kiripolská, OZ Campanula.

Klub darcov podporuje darcovstvo a filantropiu v komunite

Členovia Klubu darcov podporili za obdobie deviatich rokov už 68 verejnopros­pešných aktivít v Nitre a v okolí sumou 35 605,03 €. „Klub darcov je jedinečný program, vďaka ktorému si uvedomujeme, že naše malé rozhodnutia, majú veľký dopad. Vďaka jeho členom sa nitrianske deti naučili svojpomocne si dopestovať potraviny, separovať odpad, priniesli sme prvú galériu pod holým nebom na najväčšie nitrianske sídlisko Klokočina, vznikol slovník pre nepočujúcich, zachránili sme stovky netopierov a mnoho iného,“ informovala Petra Hadžová, PR manažérka nadácie.

NKN vyhlasuje stávku. Nájde sa 100 darcov pre Nitru?

Ak nájdu 50 a viac darcov

  • NKN venuje každému darcovi vianočný darček

Ak nájdu 75 a viac darcov

  • pripravia tombolu s úžasnými cenami od našich osobností a partnerov

Ak nájdu 100 a viac darcov

  • správna rada NKN navarí pre všetkých vianočnú kapustnicu
Klub darcov 2013
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM