Hokej

Nitra zvládla prvý zápas prípravy: Na turnaji v Česku porazila Zlín

Hokejová Nitra má za sebou prvý prípravný zápas pred novou sezónou. Bojuje na turnaji u našich západných susedov.

Ilustračný obrázok k článku Nitra zvládla prvý zápas prípravy: Na turnaji v Česku porazila Zlín
10
Galéria

HK Nitra je jedným zo štyroch účastníkov turnaja Zubr Cup. Okrem Corgoňov na turnaji bojuje Přerov, Havířov a Zlín.

A práve Zlín bol tímom, ktorý čakal Nitru hneď v úvode. Český extraligista sa predstavil aj s bývalým hráčom Nitry Tomášom Mikúšom.

Divoký úvod

Všetko podstatné sa udialo hneď v úvode stretnutia, kedy padli všetky tri góly. Najprv v 52 sekunde zápasu prihrával Varga do predbránkového priestoru, kde sa podarilo skórovať Marekovi Tvrdoňovi.

Po ďalšej minúte a pol sa Nitra dostala zásluhou Holešinského do dvojgólového vedenia. Netrvalo dlho a domáci sa tešili z kontaktného gólu, ktorý vo vlastnom oslabení strelil bývalý hráč Nitry Tomáš Mikúš.

Po bohatom úvode už však v ďalšom priebehu gól nepadol a tak si Nitra pripísala cenný „skalp“

K zápasu sa pre stránku domáceho klubu vyjadril aj asistent trénera PSG Berani Zlín Martin Hamrlík: „Nitra pre nás bola super súper, hrala výborne, silovo, veľa korčuľovala. Okrem vstupu to bol vyrovnaný zápas. Zo šancí sa nám nepodarilo dať vyrovnávajúci gól, jednoznačne rozhodol vstup do zápasu, kde inkasované góly plynuli z laxnosti, podcenenia. Nitra nečakala na nič, potrestala nás. Ešte sme mohli byť radi, že sme hneď dali na 1:2, boli sme späť v zápase. Huf nám dal šancu hrať až do konca."

Prečítajte si tiež

Nitru na turnaji čakajú ešte dva zápasy: 18.augusta Přerov (18.00) a 19.augusta Havířov (17.30).

PSG Berani Zlín – HK Nitra 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Góly a asistencie: 5. min T. Mikúš (Trška) – 1. Tvrdoň (Varga, Hrnka), 3. Holešinský. Rozhodcovia Hradil, Obadal – Lukš, Hlavatý. Vylúčenia: 5:5. V oslabení: 1:0. Diváci: 961. .

Zostavy:

Zlín: Huf – Suhrada, O. Němec, Trška, Žižka, M. Novotný, Gazda, Dluhoš, Ferenc – T. Mikúš, Fořt ©, Kubiš (A) – Okál, Fryšara, Šlahař – Hejcman, P. Sedláček, Sebera – Köhler, Karafiát. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Nitra: O'Connor – Mezei, Bodák, Švarný, Nemec, Pupák, Vitáloš, Socha, Štefanka – Buček, Rockwood, Holešinský – Tvrdoň, Varga, Hrnka – Bajtek, Baláž, Volko – Múčka, Šramaty, Drábek. Trenéři: Stavjaňa, Milo, Račko.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z hokeja

Príprava HK Nitra pred novou sezónou Tipos extraligy
10
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM