Rastislav Búgel Hokej

Nitra zvíťazila nad Trenčínom a je druhá: Hrdinom Slovák gólom osem sekúnd pred koncom

V 43. kole Tipsport ligy sa pod Zoborom predstavila Dukla Trenčín. Zápas bol napínavý až do samého záveru.

Ilustračný obrázok k článku Nitra zvíťazila nad Trenčínom a je druhá: Hrdinom Slovák gólom osem sekúnd pred koncom
Foto: Rastislav Búgel

Domáci začali svižne, tlačili sa pred trenčiansku bránu a ich úvodný nápor vyústi do gólu v 7. minúte, keď si Stloukal spoza brány nakorčuľoval pred Cháberu a strelou pomedzi betóny otvoril skóre stretnutia. V 11. minúte viedla Nitra už o dva góly, po dobrej práci obrancu Ordzovenského sa puk cez Laliberého dostal k Slovákovi a ten presnou prihrávkou našiel pred bránku nabiehajúceho Milama, ktorý rozvlnil sieť. V 14. minúte sa strelecky presadili hráči Trenčína, ktorí prečíslili domácich a po menšom závare poslal puk za Valentov chrbát ex-Nitran Lukáš Novák.

V druhej tretine fauloval kolenom Trenčan Troliga domáceho Kuzmu a musel sa ísť predčasne osprchovať. Následnú päť minútovú presilovku Nitrania nevyužili na strelenie gólu, no 13 sekúnd po jej konci našiel Slovák spoza brány Lalibertého a dostal Nitru opäť do dvojgólového vedenia. O necelé dve minúty sa opäť tešili hostia, Drtina presnou tvrdou strelou prekonal nitrianskeho brankára.

Do tretej časti zápasu nastúpili domáci so snahou rozhodnúť, hostia chceli streliť vyrovnávajúci gól. V 52. minúte boli úspešnejší Trenčania, keď z bezprostrednej blízkosti skóroval v presilovej hre Richard Pavlikovský. Napokon 8 sekúnd pred treťou sirénou zaznamenal víťazný gól Slovák a body zostali pod Zoborom.

HK Nitra – Dukla Trenčín 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Hokej bol dobrý, ľuďom sa musel páčiť, bolo tam veľa šancí. Prvú tretinu sme mali tlak, vytvárali sme si šance, škoda, že sme dali len dva góly, lebo sme ich mohli dať viac. Trenčín dal kontaktný gól a tým, že sme naše šance nepremenili, tak sme ho držali v hre. Podarilo sa im vyrovnať, ich presilovku sme zubami-nechtami ubránili a osem sekúnd pred koncom sa to zlomilo na našu stranu. Sme veľmi radi, že sme tie tri body získali.“

Marcel Hanzal, asistent trénera Trenčína: „Vedeli sme, že sa na nás budú zo začiatku tlačiť, čo sa potvrdilo. Škoda, že nám dali na začiatku dva góly, my sme však strelili kontaktný gól. V úvode druhej tretiny nás brankár párkrát zachránil, no keď sme prečkali nápor Nitry paradoxne sme znovu inkasovali po individuálnej chybe. Potom sa nám podarilo poctivou robotou vyrovnať, no v závere sme nevyužili presilovku a dostali sme v samom závere gól.“

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Nitra zvíťazila nad Trenčínom a je druhá
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM