Rastislav Búgel Hokej

Nitra vycestovala do Žiliny pre body: Rozhodlo sa až pred koncom

Nitrania chceli na ľade Žiliny bodovať. Vo vyrovnanom stretnutí sa podarilo Nitre zlomiť zápas na svoju stranu až dve minúty pred koncom.

Ilustračný obrázok k článku Nitra vycestovala do Žiliny pre body: Rozhodlo sa až pred koncom
Zdroj: TASR

Žilina, ktorá prekvapila v predchádzajúcom kole víťazstvom u lídra vo Zvolene, sa chcela vytiahnuť aj na tretiu Nitru. Už po 58 sekundách si išiel sadnúť na trestnú lavicu Jokila, ale v početnej výhode domáci Mareka Laca výraznejšie nepreverili. V 8. minúte unikol Tománek, ktorého ľahký pokus po ľade Žigárdy pohotovou reakciou zastavil. V ďalšom priebehu diváci veľa hokejovej krásy nevideli. Opticky aktívnejší boli Nitrania, lenže zbytočne veľa kombinovali a do zakončenia sa dostávali iba sporadicky. Obrazom ich efektivity bola presilová hra, v ktorej Žigárdy prakticky nemusel zasahovať.

Otvorili stretnutie

V prostrednej časti pokračoval podobný hokej s miernou prevahou hostí. Podstavek v dobrej možnosti nastrelil len žrď, ale Novák v 28. minúte už elegantne zasunul puk spoza brány za Žigárdyho chrbát. Po inkasovanom góle Žilina zvýšila tempo a Tomáš Sýkora v prečíslení dvoch proti jednému presne mierenou strelou vyrovnal. Pred sirénou mohli ísť domáci dokonca do vedenia, prihrávku Gulu na osamoteného Vargu však zachytila obrana hostí.

Rozuzlenie až pred koncom

V treťom dejstve začali hrať oba tímy ofenzívny hokej a snažili sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Valášek v čistej šanci minul, na opačnej strane strieľal Kmeč do Žigárdyho a Bača do žrde. V 49. minúte prihrával Sýkora Troligovi, ktorý netrafil Lacovu bránu. V záverečnej desaťminútovke sa tempo upokojilo. Keď sa zdalo, že zápas dospeje do predĺženia, Nitrania udreli. V 58. minúte rozhodol o zisku troch bodov po nahrávke Nováka spoza brány Matej Bene.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM