Rastislav Búgel Hokej

Nitra vybojovala víťazstvo na ľade Banskej Bystrice: Dorovnala stav série

Druhý zápas finálovej série napokon zvládla lepšie hosťujúca Nitra. Hrdinom zápasu sa stal Tvrdoň.

Ilustračný obrázok k článku Nitra vybojovala víťazstvo na ľade Banskej Bystrice: Dorovnala stav série
8
Galéria
Zdroj: TASR

Prvá tretina druhého finálového zápasu strhla vari každého diváka vo vypredanom hľadisku a mali sa na čo pozerať, okrem rýchlej dynamickej hry aj na gólovú úrodu. Oproti predchádzajúcemu zápasu deň predtým úvodný gól strelili hostia. V 8. min sa presadil po strele Mezeia a odrazenom puku Rais a hostia si ho aj zaslúžili. Hrali svižne, s rýchlymi kombináciami a už v 5. min teč Tvrdoňa pred bránkou ohrozil Bacashihuu v bránke. V 7. min si šli sadnúť na trestnú lavicu až traja hráči, Handzuš a Korím za šarvátku a Higgs za podrazenie. Presilovka piatich na štyroch zvýhodnila hostí, no ich vedenie trvalo len do 15. min. Učebnicovú spoluprácu s Higgsom vymyslel Surový a puk mu naservíroval vo vhodnom momente, keď pred ním zívala prázdna bránka. Hlad po ďalšom góle bol u ‚baranov‘ zreteľný, v 17. min sa Lamper po individuálnom nájazde dvakrát pokúšal prekonať Hartzella a zlikvidoval aj strelu Sersena bez toho, aby ju vopred odsledoval. V 18. min rozjasal divákov po strele Maioneho a odrazenom puku Buc a takýto stav bol pre pomalšie sa rozbiehajúcich domácich mimoriadne priaznivý. Na ich smolu však 56 sekúnd pred sirénou zabudli na Blackwatera a jeho nekompromisná strela pod žŕdku vyrovnala stav.

Po 43 sekundách druhej tretiny sa hostia radovali opäť, no predčasne, po Macíkovej strele od modrej a teči Slováka nohou puk prepadol za chrbát Bacashihuu a až po dlhom štúdiu videozáznamu gól neplatil. Paradoxne po tomto momente Lawson vystriedal Bacashihuu v bránke a na tomto striedaní už nič nezmenil ani verdikt hlavného rozhodcu. V 23. min však gól domácich už platil, po strele od modrej brankár Hartzell puk len vyrazil a Kafka z ostrého uhla trafil sieť. Lawson sa prvýkrát vyznamenal v 29. min po šanci Piačku, Hartzell zasa pri obrovskej príležitosti Higgsa v 33. min.

Po dosť rozkúskovanej a dosť nervóznej druhej tretine vášne v tretej už upadli a obe mužstvá sa viac sústredili na hru. Hneď z prvej akcie ohrozil nitriansku bránku Bortňák, no gól padol na druhej strane. V 46. min vystrelil Korím a Mihálik puk nešťastne prudko stečoval do vlastnej bránky. Odvtedy obe mužstvá vsadili viac na opatrnosť s dôrazom vyvarovať sa aj malej chybičky, čo sa prejavilo na menšej streleckej aktivite. V 57. min len vďaka Hartzellovi po šanci Matouška zostalo skóre nepohnuté, no z následného protiútoku Tvrdoň bekhendom z obrátky z uhla prekonal Lawsona a Nitrania si už víťazstvo aj v 90-sekundovej power play súpera ubránili.

HC'05 iClinic B. Bystrica – HK Nitra 3:4 (2:2, 1:0, 0:2)

Góly: 15. Higgs (Surový, Kubka), 18. Buc (Maione), 23. Kafka (Ďatelinka, Rosandič) – 8. Rais (Mezei), 20. Blackwater (Ordzovenský, Macík), 46. Korím, 58. Tvrdoň (Kutálek)

Nitra vybojovala víťazstvo na ľade Banskej Bystrice: Dorovnala stav série
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM