Lucia Lauková Šport Hokej

Nitra v play-off premiérovo proti Popradu: Tréner Kmeč hovorí o náročnej sérii

Nitra svoj boj o obhajobu majstrovského titulu začne pod Zoborom so súperom z Popradu. Vyjadrenia trénera a hráčov HK Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Nitra v play-off premiérovo proti Popradu: Tréner Kmeč hovorí o náročnej sérii
Zdroj: TASR

Na ceste za obhajobou majstrovského titulu v najvyššej slovenskej súťaži sa hokejistom HK Nitra postavia vo štvrťfinále hráči HK Poprad. Pre zverencov trénera Andreja Kmeča sa tretí rok po sebe opakuje situácia, v ktorej sa stretnú s mužstvom, s ktorým uzatvárali účinkovanie v základnej časti.

Nitra favoritom

So svojim súperom vo vyraďovacích bojoch majú „corgoni“ v aktuálnom ročníku pozitívnu bilanciu, zo šiestich stretnutí zvíťazili štyrikrát a aj podľa ambícií a tabuľkového postavenia sú favoritom série. „Poprad zmenil cez sezónu trénera. Je vidieť, že nastolili systém, ktorý im funguje. Ešte si niektoré veci rozoberieme a pozrieme detailnejšie. V play off to nič neznamená, že sme vyhrali štyrikrát. Séria sa začína za stavu 0:0,“ povedal tréner Nitry Andrej Kmeč.

Hráči idú na hranu

Výhra v záverečnom kole základnej časti (2:1) podľa nitrianskeho kormidelníka nezohráva dôležitú úlohu: „Väčšinou už tie posledné zápasy nemajú až taký náboj. Play-off má samozrejme úplne iný náboj, hráči už idú na hranu. Jednoducho, ide tam už o všetko. Myslím si, že nejaké zásadné zmeny alebo zásahy do systému, ktorý sa snažia hrať celý rok, tam už nebudú. Samozrejme, môže tam niečo objaviť. Keď to zbadáme, tak budeme na to reagovať.

Súpera netreba podceňovať

Popradčania nejdú do play off v ideálnej forme, z predchádzajúcich štrnástich stretnutí vyhrali iba tri. Podľa Mareka Slováka však netreba podceňovať kvalitu súpera: „Zo začiatku nepredvádzali veľké výkony, ale potom prišla zmena trénera. Mužstvo dostalo tvár, určitú zodpovednosť začali mať starší hráči. Bude to veľmi ťažká séria. Ideme do toho pokorne, ale sebavedomo. Ideme z druhého miesta, my musíme tvrdiť muziku. Play off je iná súťaž, určite tam budú väčšie emócie, inak bude pracovať hlava a telo. Šesť zápasov však niečo ukázalo. Ako si oni isto preštudujú nás, tak si preštudujeme aj my ich.“

Poprad trénuje Nitran

Do známeho prostredia sa vráti tréner Marcel Ozimák, v meste pod Zoborom začínal svoju trénerskú kariéru pri mládeži. „Majú veľmi kvalitného trénera, zhodou okolností je to Nitran. Vie dobre pripraviť tím. Bude to pre neho trochu väčšia motivácia. Majú veľmi kvalitných hráčov, dobrých brankárov. Poprad má svoje kvality, takisto ich však máme aj my. Nedeľňajší zápas treba hodiť za hlavu. My keď chceme ísť za svojim cieľom, tak musíme poraziť každého,“ vyhlásil brankár Nitry Michal Valent.

Rozhodovať môžu maličkosti

Dôležité budú podľa brankárskej jednotky maličkosti: „Rozhodnúť môže načasovanie formy, dobrý útok a obrana. Veľmi dôležitá bude bojovnosť a srdce. Verím, že to všetko ukážeme a postúpime ďalej.“ Nitrania majú jasný cieľ, preskočiť štvrťfinálovú prekážku a pokúsiť sa obhájiť majstrovský titul. „Ideme od zápasu k zápasu. Jednoznačne chceme štvrťfinále zvládnuť. V akom pomere to bude, to sa uvidí až v samotnej sérii,“ zdôraznil Kmeč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM