Rastislav Búgel Hokej

Nitra uspela v Trenčíne: V nájazdoch rozhodol Macík

Nitrianski hokejisti cestovali počas 16. kola najvyššej súťaže na ľad Trenčína. O pekné hokejové momenty núdza nebola.

Ilustračný obrázok k článku Nitra uspela v Trenčíne: V nájazdoch rozhodol Macík
Zdroj: TASR

Trenčania chceli odčiniť prehru z Banskej Bystrice, no nezačali vôbec dobre. Už v 3. min prvú šancu Macíka Chábera zlikvidoval, no následný pokus Mezeia od modrej čiary prešiel za jeho chrbát. Hostia z Nitry boli v úvodných minútach pánmi na ľade, čo dokumentovala aj príležitosť Königa. Trenčanom sa napriek tomu, že boli v úvodnej tretine horším tímom podarilo vyrovnať aj so šťastím. V 12. min sa puk odrazil od hrude Radka Dlouhého do siete – 1:1. Postupom času sa Dukla osmeľovala aj smerom dopredu. Pavlikovský uvoľnil Gašparoviča, ktorý strelou spomedzi kruhov preveril Valenta.

V druhej tretine Dukla pridala na obrátkach a v polovici zápasu otočila skóre zápasu vo svoj prospech. Gašparovič si spracoval puk a jeho strela si našla priestor v postoji Valentu. O štyri minúty už bolo 3:1. Pavlikovský prudkou ranou zabezpečil Dukle dvojgólové vedenie. Následne sa corgoni snažili streliť kontaktný gól, no ten do druhej sirény neprišiel.

V úvode poslednej tretiny sa Nitrania dostali na dostrel. Slovák ušiel obrane a z ľavého kruhu presne vystrelil k žŕdke – 3:2. Radosť hostí však netrvala dlho. Švecovo zakončenie Valent vyrazil iba pred Jakúbeka, ktorý Dukle prinavrátil dvojgólové vedenie. Hostia sa však nevzdávali a v priebehu 49. min vyrovnali. Najskôr prudkou strelou vymietol pravý horný roh Cháberovej brány Mezei a o chvíľku na to sa ku dorážke dostal Henrich Ručkay a bolo 4:4. Zápas napokon dospel do predĺženia. To rozhodnutie neprinieslo. V samostatných nájazdoch padol iba jeden gól, ktorý strelil v druhej sérii Macík.

Dukla Trenčín – HK Nitra 4:5 pp a sn (1:1, 2:0, 1:3 – 0:0, 0:1)

Antoník Stavjaňa, tréner Nitry: „Dôležité bolo, že sme stiahli dvojgólové manko. V prvej časti sme mali niekoľko vyložených šancí, čo sme nevyužili. Dostali sme aj dosť smolné góly. Do zápasu sme poslali štyri formácie. Získali sme prevahu aj väčší kľud. Dva body z Trenčína pre nás majú cenu.“

Ján Kobezda, tréner Trenčína: „Bod je pre nás málo. Po druhej tretine sme viedli o dva góly. Dostať gól vo vlastnej presilovke sa nemôže stávať. Musíme sa naučiť byť mentálne silnejší“

Nitra uspela v Trenčíne: V nájazdoch rozhodol Macík
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM