Futbal

Nitra uspela v predkole Slovenského pohára: Kapitán strelil päť gólov, FOTO

Nitrianski futbalisti vstúpili do nového ročníka o boj o Slovenský pohár víťazne. Jednoznačne si poradili so súperom z neďalekej obce.

Ilustračný obrázok k článku Nitra uspela v predkole Slovenského pohára: Kapitán strelil päť gólov, FOTO
50
Galéria

FC Nitra sa v novom súťažnom ročníku predstaví v III. lige. Ešte pred samotným štartom však zabojovala v predkole Slovenského pohára.

V aktuálnej edícii Slovnaft Cup-u – Slovenského pohára zabojuje 226 tímov. Medzi nimi je aj 12 fortunaligistov a 14 druholigistov.

53. ročník súťaže je rozdelený na predkolo a osem nasledujúcich kôl (od 1. kola po finále).

Predkolo sa začalo počas uplynulého víkendu a v akcii bola aj Nitra, ktorá cestovala na trávnik šiestoligistu z Veľkého Cetína.

Viac správ zo športu

Zápas si na obecný štadión prišli pozrieť stovky zvedavých divákov. Predsa len, nestáva sa často, že by tam zavítal súper akým je Nitra.

Skóre zápasu sa menilo až v 28. minúte, kedy posielal Nitru do vedenia kapitán Matej Franko. Minútu pred koncom prvého polčasu zvyšoval rovnaký hráč na rozdiel dvoch gólov, keď využil nariadený pokutový kop (0:2).

Poriadna gólová nádielka však prišla až v druhom dejstve. V 46. minúte strelil svoj tretí gól Franko, aby o 15. minút neskôr bolo už 0:4 zásluhou Ľubomíra Šokyho. V 72. minúte opäť premenil Franko, aby mu o tri minúty sekundoval Kováč. Skóre zápasu uzavrel v 83. minúte svojim piatym presným zásahom kapitán Nitry Matej Franko.

FK Veľký Cetín – FC Nitra 0:7 (0:3)

Góly: Matej Franko 28., 44., 46., 72. a 83., Ľubomír Šoky 61., Šimon Kováč 75.

Nitra sa v prvom kole Slovenského pohára stretne s ŠK Báb, ktorý v predkole zdolal OFK Kovarce 4:1.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Rastislav Búgel

Viac správ zo športu

Predkolo Slovenského pohára: FK Veľký Cetín - FC Nitra 0:7
50
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM