Rastislav Búgel Hokej

Nitra uspela na ľade súpera: Skalica sa ujala vedenia, hokejisti spod Zobora stav otočili

Nitrianski hokejisti sa počas 44. kola Tipsport ligy predstavili na ľade Skalice. Domáci sa síce ujali vedenia, no hostia dokázali zápas otočiť v svoj prospech.

Ilustračný obrázok k článku Nitra uspela na ľade súpera: Skalica sa ujala vedenia, hokejisti spod Zobora stav otočili
Foto: Rastislav Búgel

Zápas sa začal vo svižnom tempe, brankárov hneď v úvode zamestnali domáci Mickievics, či Ručkay v drese hostí. V 3. minúte nevyužil chybu domácich Slovák, Romančík stihol zachrániť. Vedenia sa ujali v 5. minúte domáci, keď gól zo skrumáže po konzultácii s videorozhodcom prisúdili Studeničovi. Zápas mal veľmi dobré tempo, obe mužstvá sa snažili o útočný hokej s dôrazným dohrávaním súbojov. Viac striel išlo na domáceho brankára, no ten si s nimi poradil. Až proti umiestnenej strele Piačku v 18. minúte bol bezmocný. V 19. minúte Valent len so šťastím zachránil pred Studeničom, skóre sa už nemenilo.

Chybu domácej obrany v 21. minúte nepotrestal Kutálek. Prevahu hostí v tejto časti hry preukázal v 24. minúte Slovák, keď využil peknú kombináciu celého útoku. V tej istej minúte pridali hostia aj tretí gól, strelcom bol H. Ručkay. Domáci tak doplatili na nekoncentrovanosť v obrannej činnosti. V 29. minúte Skaličania nevyužili závar pred Valentom. V 33. minúte dobrú strelu Kutálka Romančík kryl. V 36. minúte Piačka presne trafil horný roh Romančíkovej bránky na 1:4. V tejto časti zápasu Nitra aj gólovo potvrdila svoju kvalitu.

Tretiu časť zápasu začali hostia presilovkou, skóre sa však nemenilo. V 43. minúte mali domáci možnosť znížiť, no ani Bezúch ani Markulinec neboli presní. V 44. minúte nebezpečne vystrelil Kutálek, Romančíka však neprekvapil. Domácim sa podarilo znížiť na 2:4, keď v 48. minúte usmernil puk za Valenta Jankovič. V tej istej minúte Romančík zachránil pred Lalibertém, ktorý sa ocitol sám pred ním. Táto časť zápasu pripomínala prvú tretinu, herná prevaha hostí nebola tak zjavná, ako v druhej. V 55. minúte peknú akciu Studeniča gólovo Bezúch nezakončil. Hosťom sa tak podarilo svoje víťazstvo v Skalici ubrániť a potvrdiť tak svoje tabuľkové postavenie.

HK 36 Skalica – HK Nitra 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)

Roman Šimíček, tréner Skalice: „My sme narazili na veľmi ťažkého súpera. Vedeli sme, že to bude náročný zápas, ale išli sme do toho s tým, že hrať sa dá s každým, čo sa nám zo začiatku aj darilo. Strelili sme vedúci gól, no nemožno hrať zápas len 30 minút, čo nás stálo kontakt so súperom, keď sme v druhej tretine úplne vybuchli a napriek vyrovnanej tretej časti zápasu sme prehrali so skúseným a sebavedomým súperom. Ak si aj vypracujeme šance, máme veľké problémy s ich premieňaním. Myslím si, že tento zápas sme mohli zahrať aj lepšie.“

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Prišli sme do Skalice, ako k poslednému tímu s rešpektom, lebo vieme, že sú doma silní, zdolali aj Bystricu aj Trenčín, vedia byť na svojom ľade nepríjemní. To sa z časti aj potvrdilo, prehrávali sme 0:1, ale dali sme góly a mali potom zápas pod kontrolou. Hoci sme nevyužili viacero ďalších šancí a mohli tak zvýrazniť skóre, myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM