Rastislav Búgel Hokej

Nitra upevnila priebežné prvé miesto: Kamzíci pod Zoborom prehrali

28. kolo najvyššej slovenskej hokejovej súťaže prinieslo zaujímavé zápolenie. Prvá Nitra hostila tretí Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Nitra upevnila priebežné prvé miesto: Kamzíci pod Zoborom prehrali
Foto: Rastislav Búgel

Poprad prišiel pod Zobor so snahou prerušiť trojzápasovú sériu bez víťazstva, no vedenia v stretnutí sa ujali Nitrania. V 12. minúte unikol hosťujúcej obrane Lukáš Novák po prihrávke od Stümpela, obišiel aj brankára Kostúra a zakončil do prázdnej bránky – 1:0.

V druhej tretine videli diváci rovnako rýchly hokej s množstvom streleckých pokusov (27) a niekoľkými dobrými príležitosťami, no sieť sa ani na jednej bráne nerozvlnila.

V 49. minúte sa Nitranom podarilo streliť druhý gól, obranca Bednár vystrelil od modrej čiary, Kostúrovi puk vypadol a Slovák ho poslal do brány. O tri minúty dosiahli hostia kontaktný gól, Boltun poslal puk medzi Lakosilove betóny a dostal Poprad späť do hry. V 56. minúte však hostí schladil domáci Pupák, ktorý po závare pred Kostúrom napokon z medzikružia namieril presne a stanovil výsledok na 3:1.

HK Nitra – HK Poprad 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Išlo o súboj dvoch tímov zo špice tabuľky, bolo to vyhecované. Hlavne dôrazom sme to všetko zvládli a vyhrali sme.“

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: „Ťažké stretnutie, ale do poslednej chvíle vyrovnané. Nedokázali sme vyrovnať napriek presilovkám, v tretej tretine sme urobili chyby a inkasovali rozhodujúce góly.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HK Poprad
35
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM