Rôzne

Nitra spustila NOVÚ mobilnú aplikáciu: Nájdeme v nej aj PROGRAM mestských slávností

Počas troch dní Nitra ožije celomestskými slávnosťami. Spoja kultúru, históriu a jarmočnú atmosféru. Kompletný program už nájdeme aj v novej aplikácii.

Ilustračný obrázok k článku Nitra spustila NOVÚ mobilnú aplikáciu: Nájdeme v nej aj PROGRAM mestských slávností
Zdroj: Rastislav Búgel

Od 3. do 5. júla si Nitra pripomenie 1160. výročie príchodu Konštantína a Metoda na Veľkú Moravu. „Mesto Nitra, Rímskokatolícka cirkev Biskupstvo Nitra a Nitriansky samosprávny kraj pripravili desiatky podujatí, ktoré počas troch dní oživia Nitru. Mesto Nitra počas slávností spúšťa aj novú mestskú mobilnú aplikáciu s podrobným programom slávností,“ informuje mesto Nitra.

Pre každého niečo

Počas tohtoročných slávností prídu do Nitry účastníci Cyklopúte, ktorí až z ďalekého Solúna vyrazili 18. júna a svoju 1 800 kilometrov dlhú púť ukončia na Dňoch ľudí dobrej vôle na Velehradě 4. júla: „Počas svojej jazdy navštívia aj ďalšie významné lokality ako sú Ochrid, Skopje, Belehrad, Novi Sad, Pecs, Zalavár, Nitra či Kopčany.“

Chýbať nemôže ani tradičná Cyrilo-metodská národná púť. Tá sa uskutoční 5. júla na Svätoplukovom námestí.

TIP: Kompletný program slávností nájdete po kliknutí na TENTO odkaz.

„V hlavnom programe na Svätoplukovom námestí sa 3. júla predstavia kapely Dis is Markéta a Jana Kirschner s kapelou. 4. júla v podaní Slovenského komorného orchestra a Slovenského filharmonického zboru filharmónie zaznie pod dirigentskou taktovkou Ewalda Danela Missa Sti. Cyrilli et Methodii (1758) od Michaela Haydna v priamom prenose RTVS. Slávnosti vyvrcholia 5. júla slávnostným večerom Medzinárodného festivalu akademických folklórnych súborov Akademická Nitra 2023,“ prezradilo vedenie mesta.

Počas troch dní sa môžeme tešiť aj na Nitriansky jarmok, na ktorom sa predstavia tradiční remeselníci a pripravený bude aj program. Užijeme si aj historický festival Pribinova Nitrawa, pivný festival Sládkova Nitra, folklórny festival Akademická Nitra a veľa iného.

Nová aplikácia

Mesto Nitra využilo prichádzajúce slávnosti na prezentáciu novej mobilnej aplikácie Nitra. Súčasťou aplikácie je aj sekcia Nitra, milá Nitra s podrobným programom slávností.

„Používatelia tu okrem užitočným informácií o meste nájdu program slávností rozdelený do troch dní. Aplikácia si nevyžaduje žiadnu registráciu, stačí si ju stiahnuť a rovno používať. Verím, že ju obyvatelia ocenia nielen počas týchto troch dní a som veľmi rád, že je mestský úrad opäť bližšie k obyvateľom,“ povedal primátor Nitry Marek Hattas.

Aplikáciu si môžu stiahnuť používatelia so zariadeniami s operačným systémom Android, aj iOS.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM