Rastislav Búgel Hokej

Nitra si z Martina vezie bod: Prehrala po samostatných nájazdoch

V 52. kole najvyššej hokejovej súťaže cestovala Nitra na ľad Martina. Domáci potrebovali na istú miestenku v play-off získať dva body. To sa im napokon aj podarilo.

Ilustračný obrázok k článku Nitra si z Martina vezie bod: Prehrala po samostatných nájazdoch
Foto: Rastislav Búgel

súboji rivalov mal prvú šancu v 2. minúte Tabaček, ale Hartzell bol pozorný. Majster sa ujal vedenia v 6. minúte po krásnej individuálnej akcii Macíka. O minútu neskôr z dobrej pozície minul nitriansku bránku Galamboš a Rapáčovu strelu v 8. minúte chytil Hartzell. V ďalších minútach stretnutia boli hostia nebezpečnejší, ale pokusy Slováka a Ručkaya zneškodnil Corbeil. Góly však v závere prvej tretiny strieľali martinskí hokejisti V 16. minúte prihrávku Galamboša premenil zblízka Korostin. O tri minúty si obaja hráči zopakovali spoluprácu a opäť po strele Korostina domáci otočili skóre.

Aj druhé dejstvo sa vydarilo zverencom trénera Paukovčeka, keď v 24. minúte po prihrávke Heizera bol úspešný Markovič. Vzápätí sa predviedol Corbeil po delovke Milama. Potom sa dvakrát vyznamenal Hartzell po pokusoch Pokrivčáka a Markoviča. Bolo sa na čo pozerať, hralo sa s maximálnym nasadením, útoky sa striedali na oboch stranách. V 33. minúte netrafil z výbornej pozície Markovič, zato Rais v 34. minúte využil presilovku hostí a znížil. V 36. minúte bol Hartzell namieste po veľkej šanci Koyša. V 38. minúte stálo pri domácich aj šťastie, keď strela Krištofa zazvonila na žŕdke martinskej bránky.

Úvod tretieho dejstva patril hokejistom Nitry. V 46. minúte boli opäť úspešní z presilovky, keď vylúčenie Vargu potrestal za 8 sekúnd Blackwater a vyrovnal. Hralo sa vo vysokom tempe, obe mužstvá vydávali zo seba všetko a chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V dramatickom závere tretej tretiny sa už strelci proti pozorným brankárom nepresadili a tak sa predlžovalo. V 61. minúte Galambošovu dorážku chytil skvelý Hartzell, na opačnej strane bol úspešný Corbeil po dorážke Milama. Gól nepadol ani v predĺžení a tak o víťazstve a dvoch bodoch pre Martin rozhodol v druhej sérii samostatných nájazdov Markovič. Martinčanom tak spadol kameň zo srdca a víťazstvom si zabezpečili postup do play off.

MHC Martin – HK Nitra 4:3 pp a sn (2:1, 1:1, 0:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 16. Korostin (Galamboš), 19. Korostin (Galamboš), 24. Markovič (Heizer), rozhodujúci nájazd Markovič – 6. Macík, 34. Rais (Blackwater, Cope), 46. Blackwater (Slovák, Milam)

Zostavy:

Martin: Corbeil – Bačik, Kozák, Tabaček, Brňák, Pacalaj, Pulli, Rusina, Salija – Korostin, Galamboš, Varga – Markovič, Heizer, Koyš – Rapáč, Dlouhy, Surovka – Jurášek, Pokrivčák, Rzavský

Nitra: Hartzell – Milam, Rais, Pupák, Mezei, Meland, Versteeg, Ordzovenský, Kuzma – Cope, Slovák, Blackwater – Ručkay, Krištof, Šiška – Macík, Šille, Piačka – Štefanka, Paukovček, Bajtek

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM