Rastislav Búgel Hokej Hokej

Nitra si poradila so Žilinou: Premiérovo sa presadil Beca!

V 45. kole narazili nitrianski hokejisti na tím zo Žiliny. V domácom prostredí sa presadilo viacero hráčov spod Zobora.

Ilustračný obrázok k článku Nitra si poradila so Žilinou: Premiérovo sa presadil Beca!
Foto: Rastislav Búgel

Úvodné šance zápasu mali domáci hráči, Blackwaterovu šancu zneškodnil brankár Žiliny Tomek a Slovákov pokus zastavila horná časť konštrukcie brány Žiliny. V 13. minúte prišiel prvý gól stretnutia, Kutálek sa dostal s pukom pred bránku hostí, ponúkol puk Kanaďanovi Becovi a ten prekonal Tomeka.

Na strelenie druhého gólu stačilo domácim v druhej tretine iba 27 sekúnd, keď hostia dostali do prečíslenia 3 na 1 a po prihrávke Lalibertého nekompromisne skóroval Slovák. V 26. minúte viedla Nitra už trojgólovým rozdielom v presilovej hre našiel opäť Kutálek pred bránou Becu a ten pohodlne strelil svoj druhý gól v zápase. V polovici stretnutia mohli skórovať hostia, no po strele Stupku zazvonila konštrukcia nitrianskej brány. V 34. minúte sa znovu tešili Nitrania, Ručkay sa z pravej strany predral pred bránku hostí a opakovanou strelou prekonal brankára Žiliny.

V 47. minúte strelili domáci už piaty gól, po vyhratom Štefankovom buly sa dostal k puku Macík a vrátil ho z ľavej strany na hokejku Štefanku, ktorý zblízka nezaváhal. Ďalšie góly už diváci nevideli a stretnutie tak skončilo jednoznačným výsledkom 5:0.

HK Nitra – MsHK Žilina 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Podali sme výborný kompaktný výkon. Od druhého gólu sme boli jasne lepší a hoci sme zahodili mnoho gólových príležitostí, zaslúžene sme vyhrali.“

Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: „Po vyrovnanej prvej tretine, kde sme zahodili niekoľko príležitosti, rozhodol o zápase vstup do druhej tretiny. Od stavu 3:0 nás Nitra do ničoho nepustila, bola silná na puku a vyhrala zaslúžene.“

Foto: Rastislav Búgel

Nitra si poradila so Žilinou: Premiérovo sa presadil Beca!
16
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM