Rastislav Búgel Hokej

Nitra si napravila reputáciu: Hokejisti zdolali MHC Martin!

Nitrania vstúpili do 23. kola Tipsport extraligy s cieľom odčiniť prehru s mladíkmi z predošlého dňa. To sa im napokon podarilo.

Ilustračný obrázok k článku Nitra si napravila reputáciu: Hokejisti zdolali MHC Martin!
Foto: Rastislav Búgel

V I. tretine sa Martinčania zamerali na pozornú defenzívu a tak viac v permanencii bol brankár hostí Čech. O prácu sa mu postaral najmä druhý domáci útok okolo centra Jozefa Stümpela. Hráči Nitry svoje šance nevyužili a tak prišiel trest. V 15. min prekvapil ľahkou strelou „vychladnutého“ Kristana v domácej bránke Fujerík a bolo 0:1. Disciplinovaná hra hostí mohla sláviť úspech aj o tri minúty neskôr, ale pri koncovke Markoviča sa Kristan tentoraz vyznamenal.

Domáci zvrat

Veľký podiel mal na tom Miroslav Kováčik. Krídelník prvej formácie zavelil na obrat v 25. min, keď šikovne tečoval strelu Ordzovenského. Onedlho po faule na Kováčika hrali domáci presilovú hru, ktorú využil Martin Segľa. V závere druhého dejstva opäť Kováčik korunoval svoj výborný výkon druhým gólom v zápase – 3:1.

Potvrdenie kvalít

V 53. min mal ten istý hráč na hokejke hetrik, ale radosť mu pokazila žŕdka Čechovej bránky. O dve minúty neskôr mohol skorigovať Važan, no v samostatnom nájazde ho vychytal Kristan. Nitra už v závere duelu komplikácie nepripustila a Martin zdolala 3:1.

Karol Kolečáni (asistent trénera Nitry): „Po včerajšom zápase sme mali čo naprávať. Po zodpovednom a disciplinovanom výkone sa nám to z časti aj podarilo. Sme radi, že sme kvalitného súpera porazili a získali tri body.“

Daniel Babka (tréner Martina): „Do zápasu sme vstúpili dobre. Nitra mala síce viac z hry, ale nedostali sme sa pod výrazný tlak. Dokonca sme išli do vedenia, takže tretina skončila pre nás dobre. V druhej tretine sme mali herný výpadok. Okolo bránky sme neboli dôrazný, spravili sme chyby a dostali sme dva góly. V závere druhej časti sme dostali aj tretí gól a potom v závere nám už chýbali sily na zvrat. Chceli sme hrať power-play, ale nechali sme sa zbytočne vylúčiť. Je to škoda, lebo v Nitre sme mali na viac. Bol to náš najlepší výkon proti Nitre. Pre našich mladých chlapcov to bola veľká škola.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - MHC Martin
1
Galéria
HK Nitra - MHC Martin
31
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM