Monika Földešiová Futbal

Nitra si na domácom poli so súperom poradila

Futbalová Corgoň liga mala v sobotu na programe zápasy 32. kola, okrem iných hostila Nitra pod Zoborom trnavský Spartak.

FC Nitra – FC Spartak Trnava 3:2 (1:1)
Góly: 40. Rák (z 11 m), 50. Mikuš, 57. Schulmeister – 16. Gogolák, 61. Kaščák (z 11 m), ŽK: Harbuľák, Kolmokov, Zelenický, Rák – Kaščák, Machovec, ČK: 90.+ Wellington po faule. Rozhodoval: K. Horváth, 759 divákov.
zostavy a striedania:
FC Nitra: Hroššo – Zelenický, Tóth, Harbuľák, Áč (34. Kolmokov) – Šimončič – Mikuš, Sloboda(53. Škro­váň), Kolár – Rák – Schulmeister (79. Ivančík)
FC Spartak Trnava: Raška – P. Čarnota, Kaprálik, Gross, Machovec (69. Wellington) – Kaščák – Sabo, Procházka (67. Kováč), J. Petráš – Ciprys, Gogolák

V zaujímavom stretnutí sa diváci nenudili. Úvodné minúty patrili domácim, no po sérii rohových kopov sa do streleckej príležitosti nedostali. V 15. minúte domáci vyprodukovali v strede ihriska veľkú chybu, nenapravil ju ani vracajúci sa Tóth a po prihrávke od Ciprysa Gogolák pohotovo otvoril skóre. O sedem minút si táto trnavská dvojica úlohy vymenila, zakončujúci Ciprys však na rozmočenom trávniku stratil stabilitu. Následne tvrdo strieľal z vnútra šestnástky hosťujúci Machovec, no trafil len pripraveného Hrošša. V 40. minúte Machovec fauloval v pokutovom území Mikuša a nariadenú penaltu premenil Rák – 1:1. Hostia predsa len mohli ísť do kabín s najtesnejším vedením. To by však Ciprys musel svoj dlhý únik zakončiť presne a nie len do brankára Hrošša.
V 50. minúte vyšlo domácim prečíslenie. Mikuš v šestnástke veľa nerozmýšľal a tvrdou strelou k bližšej žrdi poslal domácich do vedenia. O dve minúty mnohol vyrovnať Gogolák, no tvrdou strelou zblízka poslal loptu nad bránku. 56. minúta priniesla tretí gól Nitry, keď sa po rohovom kope odvážnou hlavičkou nemýlil Schulmeister. O päť minút na to fauloval v šestnástke domácich Zelenický Petráša a z nariadeného pokutového kopu sa nemýlil Kaščák – 3:2. V ďalšom priebehu sa už skóre nezmenilo a tak sa po najtesnejšom víťazstve radovali domáci.

Hlasy trénerov: //Peter Zelenský, tréner Trnavy:// „Do Nitry sme prišli s veľkou maródkou. Aj tak sme však odohrali dobrý zápas. Naskočili do neho hráči, ktorí inak figurovali v béčku alebo boli na lavičke. Vyrobili sme niekoľko chýb, ale mali sme aj šance. Vo viacerých zápasoch doplácame na individuálne chyby. Ciprys, ktorý sa dobre chopil šance, mal premeniť svoju gólovú šancu v závere prvého polčasu a určite by to bolo pre nás výhodnejšie. Po inkasovaní gólov sme sa snažili vyrovnať, no nepodarilo sa.“

Cyril Stachura, tréner Nitry: „Do zápasu sme vstúpili aktívne. Mrzeli nás chyby, ktoré spravili stopéri po prvom inkasovanom góle. V druhom polčase sme sa dostali do vedenia a neskôr sme sa báli o výsledok. Myslím si, že ten je spravodlivý.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM