Rastislav Búgel Hokej

Nitra si ľahko poradila s Martinom. Prišla však o Hamráka!

Už po 34 sekundách viedol, keď strela Hamráka našla nepripaveného Šúreka. Martinskí hokejisti boli tým tak deprimovaní, že v ďalších minútach sa len bránili útokom hostí.

Ilustračný obrázok k článku Nitra si ľahko poradila s Martinom. Prišla však o Hamráka!
Foto: Rastislav Búgel

Ľahký rozbeh

Hamrák mohol v 3. minúte zvýšiť, ale z vyloženej pozície netrafil. Potom Mašlonka dvakrát ohrozil Šúreka. Domáci sa dostali do útočného pásma až v 8. a 11. minúte, ale Laco bol vždy na mieste. V 13. minúte hrali hostia presilovku, Ordzovenský však spadol na vlastnej modrej, puku sa zmocnil Markovič a z nájazdu vyrovnal. Hru všal mali pevne na hokejkách hostia a v 14. minúte po výborne zahratej presilovke išli opäť do vedenia po dorážke Stümpela. V 17. minúte už viedla Nitra 3:1, keď chybu Novotného využil Mašlonka.

Opäť inkasovaný gól v presilovke

Úvod druhej tretiny sa vydaril domácim. V 22. minúte Petruška za 5 sekúnd využil presilovku 5:4 a vrátil Martin do zápasu. V 28. minúte sa vyznamenal Šúrek, keď chytil tutovku Stümpela, ktorý potom ešte trafil žrďku a do tretice minul. V 29. minúte z dobrej pozície Mikušovič trafil len Laca a to isté zopakoval v 31. aj Hollý. To známe nedáš-dostaneš sa potvrdilo opäť. Štvrtý gól hostí zaznamenal Kováčik a o 47 sekúnd bol úspešný aj Piatak. Zdalo sa, že je o výsledku rozhodnuté. V 35. minúte však Markovič opäť v oslabení využil zaváhanie hostí a znížil na 3:5. V 38. minúte mohol pridať štvrtý gól Mikušovič, ale Laca neprekonal.

Už sa len dohrávalo

V tretej tretine sa už len dohrávalo. Nitra hrala len len toľko, koľko potrebovala. V útoku však bola stále nebezpečná. V 41. minúte Hamrák ešte Šúreka neprekonal, ale v 53. minúte Piatak svoju šancu využil a zvýšil na 6:3. Potom ešte Tománek stroskotal na domácom brankárovi. Nitra si nakoniec bez väčších problémov zaknihovala už štvrté víťazstvo nad Martinom v tejto sezóne.

Róbert Pukalovič, tréner Mountfieldu: „Rýchly úvodný gól Nitry nás dostal do kolien. Ako tak sme sa z toho zdvihli. O výsledku rozhodli naše nepremenené obrovské šance a na druhej strane rutina a skúsenosť hráčov Nitry, ktorí dokázali potrestať naše chyby. Musím však povedať, že mentálna pripravenosť našich hráčov nebola taká, ako by mala byť. Väčšine našich hráčov chýbajú najmä skúsenosti.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Do vedenia sme išli veľmi ľahko, rozdiel bol najmä v premieňaní šancí. Naši hráči si so streleckými príležitosťami poradili ďaleko lepšie ako domáci. Mínusom sú dva inkasované góly v našich presilovkách, a že sme prišli o Hamráka, ktorému vypadlo rameno, takže má po sezóne.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM