Lucia Lauková Rôzne Správy

Nitra sa pripojí k charitatívnej myšlienke: Chrenovský most zasvieti na modro

Svetový deň povedomia o autizme bol vyhlásený pred desiatimi rokmi. Mestá po celom svete sa pripájajú vysvietením významných objektov na modro.

Ilustračný obrázok k článku Nitra sa pripojí k charitatívnej myšlienke: Chrenovský most zasvieti na modro
Zdroj: Mesto Nitra

Chrenovský most sa zahalí do modrej farby. Informuje o tom Nitriansky informačný systém na svojom webe. „2. apríla sa Slovensko zapája do celosvetovej kampane Light It Up Blue – Rozsvieť modrú, ktorá pochádza z iniciatívy jednej z najvýznamnejších svetových organizácií v tejto oblasti, Autism Speaks.,“ píše sa na webe Nisys.

Tento dátum vyhlásila Organizácia Spojených Národov v roku 2007 za Svetový deň povedomia o autizme.Už desiaty rok sa pripájajú ľudia po celom svete a vyjadrujú spolupatričnosť s osobami postihnutými autizmom a k osobám.

Vonkajším prejavom sú na modro nasvietené svetovo známe objekty. „K týmto objektom sa pripája aj Chrenovský most v Nitre, v noci z 1. na 2. apríla a z 2. na 3. apríla bude osvetlený na modro,“ uvádza web Nisys-u.

Zapojiť sa môžu aj jednotlivci a rodiny. Napríklad tým, že sa v tento deň oblečiete do modrého oblečenia. Môžete si urobiť aj kolektívnu fotku a poslať ju na kradnr@gmail.com. „Najzaujímavejšie budú uverejnené na stránke www.autisti.sk/krad,“ dodáva sa na webe Nisys-u.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM