Rastislav Búgel Hokej

Nitra prerušila sériu prehier: V Martine rozhodol Tománek!

Hráči spod Zobora prevzali od úvodu iniciatívu. Zverenci trénera Stavjaňu už akútne potrebovali získať plný počet bodov.

Ilustračný obrázok k článku Nitra prerušila sériu prehier: V Martine rozhodol Tománek!
Foto: Rastislav Búgel

V 4. minúte mal síce šancu domáci Galamboš, ale zblízka neprekonal Lakosila a tak o chviľu udrelo na druhej strane. Strelu H. Ručkaya ešte Čech vyrazil, ale na Tománka už bol krátky. V 10. minúte sa presadil po peknej individuálnej akcii Themár a keď MHC nevyužil ani druhú presilovku, tešili sa opäť hostia. H. Ručkay sa po návrate z trestnej lavice zapojil do útočnej akcie a po jeho prihrávke Nádašdi pridal druhý gól Nitry.

Aj v druhej tretine sa hralo pod taktovkou skúsenejších hostí. Martin sa snažil, ale v útoku mu chýbal dôraz a lepšia koncovka. Pokusy Finsterleho v 30. minúte a Galamboša v 32. minúte zneškodnil pozorný Lakosil. A tak boli hostia opäť úspešnejší. Brankár Čech mal zakrytý výhľad a nahodený puk Tománka v 32. minúte skončil v jeho sieti. V 38. minúte mohol pridať štvrtý gól Lelkeš, ale Čech bol tentokrát na mieste. Lakosil bol oporou hostí a v 39. minúte si poradil s pokusom Fujeríka.

Martin sa ani za nepriaznivého stavu nevzdával. V 45. minúte po obliehaní bránky hostí Fujerík znížil a vykresal iskierku nádeje. V polovici tretej tretiny mohol náskok hostí zvýšiť Mráz, ale Čech svojich spoluhráčov podržal. Snaha Martinčanov v útoku stroskotávala na dôslednej obrane Nitry i dobre chytajúcom Lakosilovi. Domácim nepomohla ani minútová hra bez brankára, naopak Tománek trafil žrď prázdnej bránky. Nitra po troch prehrách zabrala a odviezla si zaslúžene tri body domov. Naopak, Martin ťahá sériu troch neúspešných zápasov.

MHC Mountfield Martin – HK Nitra 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Daniel Babka, tréner Martina: „Do zápasu sme vstúpili ustráchane. Chýbal nám lepší pohyb a v presilovkách sme si nevedeli vytvoriť šance. Na druhej strane sme inkasovali a po druhej tretine sme prehrávali už 0:3. V tretej časti sa naša hra zlepšila, ale stále sa trápime v koncovke a tak sme ťahali za kratší koniec. Citeľne nám chýbali zranení a potrestaní hráči.“

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Videli sme rýchle a bojovné stretnutie. Vedeli sme, že Martin hrá doma agresívne a nátlakovo a dobre sme sa na súpera pripravili. Po sérii neúspešných výsledkov sme potrebovali bodovať. Chlapci splnili taktické pokyny a tak sa tešíme z víťazstva i troch bodov.“

Foto: ilustračné

HK Nitra - HK Poprad 4:3
36
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM