Rastislav Búgel Basketbal

Nitra premýšľa, či bude hrať o tretie miesto: Basketbalové kluby zvažujú bojkot súťaže!

Po piatom semifinálovom zápase nitrianskeho basketbalového klubu proti Interu Bratislava sa začali šíriť informácie o neoprávnenom štarte bratislavského hráča Martina Rančíka. Basketbalová asociácia však rozhodla v prospech Interu Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Nitra premýšľa, či bude hrať o tretie miesto: Basketbalové kluby zvažujú bojkot súťaže!
Foto: Rastislav Búgel

Slovenská basketbalová asociácia v svojom pondelňajšom rozhodnutí potvrdila, že klub Inter Bratislava neporušil pravidlá. V jeho drese nastúpil proti Nitre v piatom semifinálovom zápase Martin Rančík. Ako sa píše v stanovách SBA, Rančík mal za tretiu technickú chybu v sezóne dostať štvorzápasový dištanc a kontumácia piateho semifinálového stretnutia. Napokon však asociácia dala za pravdu Interu Bratislava a výsledok 1:4 na zápasy z pohľadu Nitry je platný. „Od začiatku sme tvrdili, že sme pravidlá neporušili. Som spokojný, že sa hracia komisia stotožnila s našou argumentáciou,“ uviedol pre portál sport.sme.sk manažér Interu Michal Ondruš.

Kluby zvažujú bojkot

„Rozhodnutím hráčskej komisie som nemilo prekvapený. Je to hanba, že pravidlá platia pre všetkých až na jeden klub. Je to výsmech celého športu. Zvážime ďalšie kroky, či pokračovať v zápasoch o tretie miesto,“ prezradil pre sport.sme.sk prezident nitrianskeho klubu Stanislav Michalík. So vzniknutou situáciou nie sú spokojní ani v ostatných kluboch. „Nestojí nám to za to, aby sme trpeli za podvodníka, keďže sme si odpracovali celú sezónu. Dávame za pravdu Nitre, je to neoprávnené administratívne zasiahnutie do súťaže. Zvážime ďalšie kroky,“ povedal pre sport.sme.sk manažér Komárna Jozef Pavlík.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM