Rastislav Búgel Hokej

Nitra prekonala klubový rekord v počte bodov: Obeťou sa stala Skalica

Nitra nabehla na dobrú vlnu už v 29. sekunde. Ďalší priebeh hovoril naďalej v prospech domácich hokejistov.

Ilustračný obrázok k článku Nitra prekonala klubový rekord v počte bodov: Obeťou sa stala Skalica
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Hostia pricestovali pod Zobor so štyrmi kompletnými formáciami, v zostave domácich chýbal obranca Peter Ordzovenský. Už v 29. sekunde sa Nitra ujala vedenia, keď Stümpel posunul puk zadovkou Pupíkovi, ten našiel voľného Tománka a najlepší extraligový kanonier zaznamenal už 33. presný zásah v sezóne. V ďalšom priebehu prvej tretiny si domáci vytvorili niekoľko dobrých príležitostí, no paradoxne minútu pred prvou sirénou inkasovali z hokejky Školiaka.

Nitrania úspešnejší

V úvode druhej časti zápasu si Nitrania napravili reputáciu, keď v rozpätí 35 sekúnd dvakrát skórovali, najskôr od modrej presne namieril König a potom zužitkoval Podstavekovu prihrávku nepokrytý Chrenko. Hralo sa síce prevažne pred skalickou bránou, v 37. minúte však dostal Juraj Jurík výbornú prihrávku na modrú čiaru a bekhendovým blafákom strelil kontaktný gól Skalice – 3:2.

Pokorený rekord

Nitra mala výborný nástup aj do tretej tretiny, keď v 42. minúte strelou od modrej čiary zvýšil vedenie domácich obranca Bača. Nitra tak víťazstvom 4:2 prekonala klubový rekord v počte bodov a stala sa druhým celkom v sezóne, ktorý prekročil 100-bodovú hranicu.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Čaká nás ťažká séria a poraziť tím ako je Skalica poteší. Dobre sme hrali v presilovkách a to bol základ úspechu.“

Martin Pešout, tréner Skalice: „Blahoželám Nitre k víťazstvu, ale viac to rozvádzať nebudem, lebo dostanem pokutu.“

NItra - Skalica 4:2
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM