Monika Földešiová Hokej

Nitra posilnená o nového obrancu

Skúsenú posilu do obrany získal extraligový hokejový tím HK K CERO Nitra v podobe českého legionára Miroslava Dubena.

Už 36-ročný hokejista prišiel pod Zobor z českej extraligy z tímu BK Mladá Boleslav a mal by nahradiť zraneného Jiřího Poláka.
V novom drese sa má Duben predstaviť už v najbližšom kole, v ktorom Nitra v utorok 1. februára privíta na svojom ľade Žilinu. Duben predčasom po vzájonmej dohode skončil svoje pôsobenie v meste škodoviek a okrem Boleslavi prevažnú časť kariéry strávil aj v Parubiciach, Karlových Varoch a Liberci.
„Dubena berieme ako posilu pre náš tím, ktorý bojuje o účasť v play off,“ vyjadril sa pre TASR generálny manažér HK Róbert Endrödy a dodal: „O dĺžke kontraktu ale nebudem hovoriť, určite je to do konca tejto sezóny a nie je vylúčené, že sa dohodneme aj na ďalšej spolupráci.“
Nitra sa päť kôl pred koncom základnej časti nachádza mimo play off na 9. mieste. Na ôsme, posledné postupové miesto do vyraďovacej fázy, na ktorom je momentálne Martin stráca päť bodov. Už v utorok privíta na svojom ľade Žilinu, ktorá sa pre zmenu snaží vyhnúť baráži. „Pre nich to bude životný zápas, pre nás dôležitý. Oproti našim konkurentom v boji o play off máme určitú výhodu v tom, že kým oni sa skôr oslabili, my naopak. Duben je pre nás zatiaľ poslednou plánovanou posilou, ale prestupové obdobie sa skonči až o polnoci,“ uzavrel Róber Endrödy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM