Rastislav Búgel Hokej

Nitra poriadne valcuje: Hokejisti kraľujú druhej lige!

Nitra má svoje zastúpenie aj v druhej hokejovej lige. Športovcom sa darí nadmieru dobre. Na súperov pozerajú z prvého miesta.

Ilustračný obrázok k článku Nitra poriadne valcuje: Hokejisti kraľujú druhej lige!
Foto: Rastislav Búgel

Druhá hokejová liga na Slovensku má za sebou dvanásť kôl základnej časti. Nitrianskych priaznivcov môže tešiť pohľad do skupiny „A“, v ktorej sa nachádza aj nitriansky tím HK 96 Nitra.

Práve celok spod Zobora totiž tejto skupine kraľuje. So ziskom 32 bodov je pohodlne usadený na prvej priečke. Pre porovnanie – druhá Prievidza má na svojom konte „iba“ 23 bodov. Nitra by uspela aj v porovnaní s východnou skupinou „B“. V nej má vedúci celok z Dolného Kubína o 2 body menej (30 bodov).

Na strane Nitry svieti parádna štatistika. 10 zápasov hokejisti vyhrali v riadnom hracom čase, jeden po predĺžení a len jediný prehrali. V 12 zápasoch strelili 68 gólov a 36 inkasovali. To predstavuje takmer 5,7 streleného gólu na zápas a 3 inkasované.

Nitru nájdeme na vrchných priečkach aj v tímových ukazovateľoch. So 68 strelenými gólmi je Nitra na druhom mieste hneď za Púchovom. Úspešnosť streľby na úrovni 13,05 % je treťou najvyššou. Nitra hviezdi v úspešnosti presilových hier. V tomto ukazovateli je so svojimi 33,3% jasne najlepším klubom. V oslabeniach je to už o čosi horšie, no ani úspešnosť na hranici 82,46% nie je na zahodenie a Nitre tak patrí štvrtá priečka.

HK 96 Nitra v aktuálnej sezóne pracuje ako tím. A vidno to aj pri sledovaní štatistík jednotlivcov. V prvej päťke totiž Nitranov nenájdeme v štatistikách hráčskych bodov, gólov, asistencií a ani plus/mínus štatistík. Nitra tak jasne ukazuje, že svoje sily má rozložené rovnomerne a tím neťahá iba jediný hráč.

Nitrianska brankárska jednotka Peter Púš je s priemerom 2,77 inkasovaného gólu na štvrtom mieste v ligových štatistikách, rovnako ako pri úspešnosti zásahov (92,21%). Na prvom mieste je Púš pri porovnaní víťazných zápasov. Na svojom konte ich má 10.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM