Rastislav Búgel Basketbal

Nitra porazila Iskru: V štvrťfinálovej sérii sa ujala vedenia

Vo vyrovnanom zápase mali viac šťastia domáci basketbalisti. Štvrťfinálovú sériu tak Nitra naklonila na svoju stranu.

Ilustračný obrázok k článku Nitra porazila Iskru: V štvrťfinálovej sérii sa ujala vedenia
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Ako na hojdačke

Nitrania vstúpili do tretieho štvrťfinálového zápasu aktívne. Už po minúte hry vyhrávali na domácej palubovke rozdielom piatich bodov. Hráči Svitu však nezaháľali a onedlho otočili priebežný stav.Nitrianski basketbalisti následne prepadli v obrane a Iskra sa odpútala o šesť bodov. Hráči BK Nitra začali hrať aktívnejšie a hra sa vyrovnala. Spolu so záverečným klaksónom vyrovnal skóre spoza trojkového oblúka Sparks (23:23).

V druhej desaťminútovke dlho panovali strelecké suchoty. Až po jeden a pol minúte prekonal streleckú smolu domáci Tomek. Za stavu 31:29 v prospech domácich si tréner Iskry vypýtal oddychový čas. Od toho momentu sa hra na palubovke znova vyrovnala. Po polovici zápasu sa z jednobodového vedenia tešili domáci basketbalisti (36:35).

Až do záveru vyrovnané

V začiatku tretej štvrtiny sa na palubovke odohrávala hra podobná prvej polovici stretnutia. Nitra si niekoľkými prečísleniami dokázala vybojovať solídny náskok. Nasledujúce minúty dokázali basketbalisti Svitu odpovedať na každý útok domáceho celku. Hostia po oddychovom čase zvýšili aktivitu, no domácim sa darilo udržiavať dostatočný odstup (55:51).

Po dvoch minútach poslednej štvrtiny hostia dorovnali priebežný stav zápasu. Po necelej minúte už viedli o dva body (60:62). Domáci basketbalisti si 5 minút do konca štvrťfinálového zápasu vypracovali 6-bodový odstup a ten už do konca nepustili. Ani zvýšená aktivita hosťujúcich basketbalistov Iskre nepomohla. Urbanovi zverenci si tak za stavu 77:70 pripisujú cenné víťazstvo a v sérii tak vedú 2:1 na zápasy.

Video pre vás pripravujeme!

Basketbal - BK NItra - Iskra Svit
1
Galéria
Basketbal - BK NItra - Iskra Svit
10
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM