Rastislav Búgel Hokej

Nitra pod Zoborom otočila zápas: V gólovej prestrelke porazila Piešťany

Nitrianski hokejisti konečne prekonali smolu. I keď v úvode zápasu s Piešťanmi hostia išli do dvojgólového vedenia, Nitra zbrane nezložila.

Ilustračný obrázok k článku Nitra pod Zoborom otočila zápas: V gólovej prestrelke porazila Piešťany
Foto: Rastislav Búgel

V súboji celkov zo stredu tabuľky sa ujali vedenia hostia, v 6. minúte po chybe domácej obrany našiel odkryté miesto v domácej bránke Balej. O ďalších šesť minút viedli Piešťany 2:0, po zlom vyhodení puku domácimi sa k nemu dostal Ručkay a jasličkami prekonal domáceho brankára. V 16. minút sa Nitranom podarilo vyrovnať, do Podhradského strely vložil hokejku Štefanka a tečoval puk za Rybárov chrbát. Napokon sa prvá časť zápasu skončila so skóre 2:2, 10 sekúnd pred prvou sirénou dorazil puk po závare do brány Lukáš Novák.

V 4. minúte druhej tretiny dokonali domáci obrat v stretnutí, po vyhratom vhadzovaní vystrelil z diaľky Podhradský a zaznamenal svoj prvý gól v drese Nitry. O 25 sekúnd však bolo znovu vyrovnané, Balej sa natlačil pred Trenčana a prekonal ho. V 26. minúte šla Nitra opäť do vedenia, po ďalšom vyhratom vhadzovaní presne mieril Kutálek.

V 36. minúte Nitrania odskočili na dva góly, Štefanka sa najlepšie zorientoval pred brankárom hostí a zaznamenal piaty gól Nitry. Napokon dal v 57. minúte bodku za stretnutím domáci Stloukal, ktorý premenil trestné strieľanie a stanovil výsledok na 6:3.

HK Nitra – ŠHK 37 Piešťany 6:3 (2:2, 3:1, 1:0)

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Vstup do zápasu sme nemali dobrý, nedodržiavali sme to, čo sme si povedali. Potom sa to zlepšilo, dali sme góly a dúfam, že strelecké suchoty sa pominuli a už to bude lepšie.“

Leo Gudas, tréner Piešťany: „Začali sme dobre, ale urobili sme mnoho chýb, kvôli ktorým sme prehrali. Keď už sme sa dostali do šancí v tretej tretine, tak prišiel moment, ktorý vám ani nemôžem okomentovať, lebo by som dostal pokutu 1700 eur. Potom nás už súper potrestal za tie hlúposti, čo sme urobili.“

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany
23
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM