Rastislav Búgel Hokej

Nitra pod Zoborom bez zaváhania: Hokejisti Banskej Bystrice nezvládli ani druhý zápas

Hokejisti HK Nitra vedú po úvodných dvoch domácich dueloch semifinále play off Tipsport extraligy nad Banskou Bystricou 2:0 na zápasy. Vo štvrtkovom druhom stretnutí zvíťazili 4:2.

Ilustračný obrázok k článku Nitra pod Zoborom bez zaváhania: Hokejisti Banskej Bystrice nezvládli ani druhý zápas
Foto: Rastislav Búgel

V druhom semifinálovom tretnutí začali lepšie hostia, na konci šiestej minúty sa dostal na dostrel urastený Kanaďan Keven Veilleux a otvoril skóre stretnutia. V 8. minúte dostal Nitran Kováčik puk za bránkovú čiaru, ale rukou, takže skóre sa nemenilo. V 11. minúte však už áno, Nitrania využili presilovú hru, keď po Stümpelovej strele poslal odrazený puk za Kalembov chrbát kanonier Tománek – 1:1.

Domáci rozohrali partiu

V tretej minúte druhej časti zápasu domáci otočili stav, Michal Novák poslal od modrej čiary puk na bránku hostí a ten skončil za chrbtom banskobystrického brankára. V polovici stretnutia poslal Tománek puk spoza brány do skrumáže pred brankára hostí a Stümpel ho pretlačil za bránkovú čiaru. V 36. minúte využila Nitra ďalšiu presilovku, Stümpel pripravil pozíciu Königovi a puk po jeho bombe skončil v bráne hostí – 4:1.

Nitra zvládla záver

Na začiatku tretej tretiny hrali presilovku hostia a už po 14. sekundách ju využili, keď Kristana prestrelil White. Stretnutie sa napokon už len dohralo a Nitra po triumfe 4:2 vedie v sérii 2:0 na zápasy.

HK Nitra – HC'05 Banská Bystrica 4:2 v 2. semifinále

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Vstup sme nemali dobrý, inkasovali sme, čo nás rozhodilo, rovnako tak ako provokacie zo strany hostí. Ale vyhrali sme to hokejom.“

Vladimír Országh, trénera Banskej Bystrice: „Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, dali sme gól, no zlomovým momentom bola päťminútová presilovka. Stalo nás to veľa síl a pribrzdilo v aktivite. Nitrapotom dala dva góly a to bol ten rozdiel v dnešnom stretnutí.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - Banská Bystrica (2.semifinále)
38
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM