Rôzne

Nitra ožije Včelárskymi slávnosťami: Prinesú ochutnávky, TRHY a jazdu vláčikom

Počas blížiaceho sa víkendu sa v priestoroch Slovenského poľnohospodárskeho múzea bude konať akcia, ktorá poteší všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Nitra ožije Včelárskymi slávnosťami: Prinesú ochutnávky, TRHY a jazdu vláčikom
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič , Unsplash.com

V sobotu 22. apríla Slovenské poľnohospodárske múzeum (SPM) v Nitre ožije Včelárskymi slávnosťami. Navštíviť ich budete môcť od 9.00 hodiny do 18.00 hodiny.

S dobročinnou myšlienkou

„Cieľom podujatia je spropagovať včelárske remeslo, včelie produkty a včely. Zároveň je našim zámerom vyzbierať na sprievodných podujatiach prostriedky na obnovu včelárskeho skanzenu v SPM,“ informovalo múzeum.

Návštevníci si budú môcť vychutnať charitatívny guláš a výťažok z predaja pôjde práve na obnovu včelárskeho skanzenu. Navyše, na opravu včelína pôjde aj jedno euro z každého predaného lístka na vlak. Obnovu budú môcť podporiť aj dobrovoľným príspevkom alebo účasťou v tombole.

Čo si pripravili?

Súčasťou podujatia budú aj ochutnávky medu a medoviny. Chýbať nebudú prednášky o včelách a včelárstve, včelárska vandrovka a tematické tvorivé dielne pre deti.

Poteší aj jazda vlakom nitrianskej poľnej železnice, prehliadka skanzenu a remeselné trhy. Najmenších lákajú na jazdu detským elektrickým vláčikom a bábkové divadlo.

„Vstup na podujatie je bezplatný, jazda vlakom, vláčikom a prehliadka skanzenu je spoplatnená podľa platného cenníka,“ dodáva Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM