Kultúra

Nitra ožije CELOMESTSKÝMI slávnosťami: PROGRAM prinesie jarmok aj festival pod hradom

Obyvatelia a návštevníci Nitry sa aj tento rok môžu tešiť na obľúbené celomestské slávnosti. Letné prázdniny v meste pod Zoborom tak odštartujú veľkolepo.

Ilustračný obrázok k článku Nitra ožije CELOMESTSKÝMI slávnosťami: PROGRAM prinesie jarmok aj festival pod hradom
52
Galéria

Obľúbené celomestské slávnosti sa tento rok budú niesť v znamení 1160. výročia príchodu Konštantína a Metoda na Veľkú Moravu.

„3. – 5. júla ožije Nitra obľúbenými Pribinovými a Cyrilo-metodskými slávnosťami na Cyrilo-metodskej ceste Rady Európy,“ informovalo mesto Nitra.

Súčasťou slávností bude aj obľúbený Nitriansky jarmok. Vedenie mesta už začiatkom marca lákalo ľudovo-umeleckých remeselníkov, aby sa hlásili.

Bohatý program pre každého

„Jarmočné stánky budú situované v troch lokalitách – na pešej zóne, na Svätoplukovom námestí a v podhradí Nitrianskeho hradu. Na pešej zóne pred Turistickým informačným centrom sa bude odohrávať popoludňajší kultúrny program, ktorý bude prepojený s prezentáciou pivovarov v rámci Sládkovej Nitry a večernými koncertami na námestí,“ informovala vtedy radnica.

Mesto Nitra už poodhalilo aj ďalšie informácie o programe. Súčasťou slávností Nitra, milá Nitra 2023 tak bude Putovanie po Cyrilo-metodskej ceste a aj tradičná Cyrilo – metodská národná púť.

Vystúpením poteší Jana Kirschner, Dis is Markéta, Slovenský komorný orchester aj Slovenský filharmonický zbor.

Pripravený bude aj Trh Kreatívneho centra Nitra, festival Akademická Nitra, historický festival Pribinova Nitrawa, výstava Nitrafila 2023 a ďalšie.

„Podrobné informácie o programe čoskoro,“ dodalo mesto Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

OBRAZOM: Pribinova Nitrawa a slávnosti Nitra, milá Nitra 2022
52
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM