Lucia Lauková Kultúra

Nitra oslávi Noc hudby sériou podujatí, čaká nás 22 koncertov: KOMPLETNÝ PROGRAM

Nitra sa zapojí do celosvetového projektu Noc hudby. Počas nej bude aj našom meste znieť na viacerých miestach hudba.

Ilustračný obrázok k článku Nitra oslávi Noc hudby sériou podujatí, čaká nás 22 koncertov: KOMPLETNÝ PROGRAM
Zdroj: TASR

Počas piatkovej Noci hudby 16.júna zaznie hudba všetkých žánrov, a to v podaní nielen profesionálnych telies, ale aj amatérskych hudobníkov, súborov, či skupín na rôznych miestach v našom meste.

V Nitre sa môžeme tešiť na 22 hudobných vystúpení.

Nitra sa zapojí do Noci hudby už po šiesty krát. Tento rok sa k iniciátorkám Barbore Kolářovej a Lenke Marekovej, pridali aj tri školy, zariadenie sociálnych služieb, šesť nitrianskych podnikov, prepravná spoločnosť Arriva i Mesto Nitra.

KOMPLETNÝ PROGRAM

NITRAVA, ZARIADENIE SOCIÁLNYCH SLUŽIEB V NITRE

  • 9:00 – Dáša Vašíčková a Štefan Haládik

Koncert pre klientov zariadenia sociálnych služieb Nitrava, ale aj pre iných klientov ZSS v kraji a škôlkárov “odvedľa” z Golianovej ulice. Koncert bude spojený aj s opekačkou.

ZÁKLADNÁ ŠKOLA CABAJ – ČÁPOR

  • 8:30 – Rudy Bujna (Zmes akostí) a Barbora Kolářová a Ján Kostolány

PIARISTICKÁ ZÁKLADNÁ ŠKOLA SV.JOZEFA KALAZANSKÉHO

  • 10:35 – Rudy Bujna (Zmes akostí)

MHD LINKA ČÍSL 32

  • 15:27 – 16:30 – Prvá škola samby Campana Batucada

Okrem úžasnej energie, radosti a slnka „zakliatych“ v bubnoch Prvej školy samby CAMPANA BATUCADA si každý môže aj zahrať v tomto najrytmickejšom autobuse. Nástroje k dispozíici pre všetkých.

FOTOGALÉRIA TRAFAČKA

  • 16:00 – Zmes akostí

Zloženie hudobníkov, ktorí pred časom pôsobili v rôznych hudobných žánroch samostatne. Od folku až po metal. Spojila ich láska k hudbe a záujem tvoriť. To, čo hrajú je zmes – slovenské texty obohatené prímesou folku, rocku, recitatívu … zmes akostí.

  • 17:00 – Martin Kubečka

Mladý sólový folkový gitarista a spevák z Trenčína.. Jeho texty sú inšpirované zážitkami, pocitmi a prežitými skutočnými udalosťami, ale aj životnými prehrami a výhrami. Každý jeho text je osobnou výpoveďou a viaže sa ku konkrétnej etape jeho života.

  • 18:00 – Fiala/Turcero­vá/Szabó

Tvorbu tria môžeme charakterizovať ako rôznorodú, v ktorej sa nachádzajú interpretácie ich autorských kompozícií, ale aj diela skladateľov modernej jazzovej tvorby.

  • 19:30 – Katarzia

Katarzia je unikátnym zjavom slovenskej hudobnej scény. Jej textovo i hudobne svojrázna tvorba na jeseň vyústila do mimoriadne sviežeho albumu Agnostika. Vo svojich piesňach otvára témy vzťahov, ľudských hodnôt či spoločnosti.

  • 21:00 – Vypočuj si nemý film Cesta do nemožna, 1904

To, čo sa nedá povedať slovami, vyjadrí Števo Haládik hudbou.

ANTIKVARIÁT A LIBRESSO POD VŔŠKOM

  • 16:00 – Patrícia Husárová a Ján Kostolány

Patrícia Husárová je speváčka so zaujímavým prejavom a farbou hlasu. Na prvý pohľad krehké dievča, no v hlase názor a v prejave cit. Spieva prevzaté skladby väčšinou popového žánru. Momentálne v duu s gitaristom Jankom Kostolánym.

  • 17:00 – Dáša Vašíčková a Štefan Haládik

Hudobné duo Dáša (spev) a Števo (gitara) sa venuje žánrom ako pop, rok, sem tam nejaký šansón. Majú za sebou už niekoľko vydarených vystúpení.

  • 18:30 – Lillyem

Akustické trio v obsadení : Lívia Michálková (spev), Zdenko Juríček (gitara) , Martin Ištván (perkusie).Vy­počujete si známe, ale aj menej známe piesne v akustickom prevedení.

  • 19:45 – Martin Bohem

Precestoval mnohé kúty Európy so svojim zápisníkom a hladom po inšpiráci. Poďte si vypočuť, čo všetko našiel.

TRALAŠKOLA

  • 18:30 – Prednáška o emóciách

Hudba, emócie, divadlo. To všetko spolu na základe divadelného predstavenia mladého súboru študentov Tralaškoly „Prednáška o emóciách“vám ponúka príležitosť nevšedného zážitku. Predstavenie vystavané formou monológov ilustruje, ako si emócie s nami často robia, čo chcú. Na základe typov emócií študenti s využitím aj improvizačných techník dopĺňajú celkový zámer autorov: diváka poučiť, zabaviť, aj mu možno nastaviť zrkadlo.

KC ZOBOR

  • 19:00 – Čo o mne vieš?: koncert s diskusiou proti kyberšikane + hudobné vystúpenie Marcela Dragúňa / Neverback

Mesto Nitra Pozývame všetkých, čo sa chcú netradičným spôsobom dozvedieť niečo o kyberšikane, o tom , ako sa dá bojovať proti zákernosti a ubližovaniu. Slovom a hudbou o nebezpečenstvách a nástrahách sociálnych sietí.

OLD TOWN – BAR & COFFEE

  • 18:00 – Deep Day ‚n‘ Night in Old Town

Unikátna akcia, pri ktorej sa DJi budú riadiť podľa meniaceho sa dňa s nocou. Pri výborných drinkoch si návštevníci budú môcť posedieť a vypočuť tropické a vokálne deep housové rytmy. Postupne ich vystrieda melodický deep house, ktorý len prehĺbi úžasnú atmosféru noci nad mestom Nitra. Predstavia sa DJi: Donna Bucks, F-jay a Ollie

STREDOVEKÁ TAVERNA

  • 20:00 – Radim Drinka

Obzretie sa za dvadsiatimi rokmi príležitostného pesničkárenia. Gitara, ukulele, improvizácia hudobná i slovná.. MUSIC A CAFE NITRA

  • 20:30 – Klena & Klenoty

Rock-folková kapela Klena & Klenoty (Šarišská republika – Prešov) hrajúca pôvodnú tvorbu pesničkára Eda Klenu. Od roku 2006 vystúpila na množstve festivalov na Slovensku a v Čechách, v kluboch a krčmách, kde podporujú “živú” muziku. Multižánrová a poslucháčsky “multigeneračná” muzika, v ktorej sa nájdete..

ZÁHIR

  • 21:30 – Slovak Blues Project

Slovak Blues Project založil v roku 2015 slovenský bluesman Ľuboš Beňa a spája v ňom rôzne generácie slovenských bluesmenov. Tento večer sa predstaví v duu s Bonzom Radványim. Repertoár pozostáva z tradičných a moderných foriem amerického blues a vlastných originálnych kompozícií.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM