Monika Földešiová Futbal

Nitra opäť podľahla v príprave

V bojovnom zápase podľahli zverenci Ivana Vrabca pražskému Bohemiansu 1:2. O jediný gól domácich sa z pokutového kopu postaral kapitán Hodúr.

FC Nitra – Bohemians 1905 1:2 (1:1) Pred 120 divákmi rozhodoval Vnuk, ŽK: Král – Kraus. Góly: 41. Hodúr (11 m) – 40. Nešpor, 84. Sedláček (11 m) FC Nitra: Chudý – Kotora (85. Zelenický), Harbuľák, Tóth, Áč – Kráľ – Kolár (65. Ivančík), Šimončič, Hodúr (85. Paukner), Sloboda (46. Glenda) – Schulmeister (46. Rák).

Vzhľadom k priaznivému počasiu sa hralo na pomocnom ihrisku za riekou. Naše A mužstvo nastúpilo v základnej zostave už s Ľubošom Kolárom, v bráne dostal príležitosť Chudý a v útoku mal pred Rákom prednosť Schulmeister. Po zoznamovacej štvrťhodine sa ako prvý pokúsil o streľbu Sloboda, ktorý si pred šestnástkou vytvoril priestor, no lopta letela vedľa ľavej tyče. Vzápätí si do dobrej pozície nabehol hosťujúci Škoda, na škodu preňho však Chudého bránu prestrelil. V 24. min rozohrala Bohemka ďalšiu útočnú akciu, Ibragimov podržal loptu, posunul ju Štohanzlovi, ktorého gólový center odmietol pretaviť do vedúceho gólu hlavičkujúci Nešpor. Priebežne ôsmy tím českej Gambrinus ligy bol v týchto fázach lepším mužstvom a po zaváhaní Chudého, ktorý po vybehnutí na hranicu veľkého vápna neudržal centrovanú loptu vo svojej moci, otvoril skóre do prázdnej brány Nešpor – 0:1. Po následnom rozohratí si to však Sloboda namieril s loptou priamočiaro do šestnástky hostí a po nedovolenom bránení nasledoval pokutový kop, ktorý Hodúr rutinérsky premenil – 1:1. Pred polčasovou prestávkou ešte skúšal nakloniť misky na českú stranu Ibragimov, Áč však jeho pokus stihol zblokovať. Chudý svoje zaváhanie pred prvým gólom napravil tromi výbornými zákrokmi v krátkom časovom slede, najprv vyrazil Ibragimovovu hlavičku v stopercentnej pozícii, neskôr zmaril prečíslenie hostí troch na jedného, aby z následného rohu po skrumáži reflexívne vyrázil ďalšiu strelu Pražanov. 6 minút pred koncom sa pískala penalta aj na opačnej strane, keď v spleti tiel uvidel hlavný arbiter nedovolený zákrok jedného z domácich a Sedláček sa z bieleho bodu nemýlil – 1:2. Najbližšie sa mužstvo Ivana Vrabca predstaví proti prvoligovej Petržalke, hrá sa už túto sobotu v Nitre.

Ivan Vrabec, tréner: „Prvý polčas bol vyrovnaný z oboch strán, hostia sa dostali do vedenia po zaváhaní Martina Chudého, no z protiútoku sme z penalty vyrovnali. Skúsenejší súper hrozil hlavne dlhými loptami za našu obranu, mrzí ma, že si vypracovali viac príležitostí ako my. V závere sa rozhodlo z penalty, ťažko mi je posúdiť, či bola alebo nie.. Musím však skonštatovať, že Bohemians bol asi o ten gól lepší.“

Zdroj: www.fcnitra.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM