Rastislav Búgel Hokej

Nitra opäť nenašla premožiteľa: Hokejisti vyhrali na ľade Martina!

Nitrianski hokejisti hľadajú premožiteľa aj po nedeľnom zápase. Po jednoznačnom výsledku si poradili s tímom Martina.

Ilustračný obrázok k článku Nitra opäť nenašla premožiteľa: Hokejisti vyhrali na ľade Martina!
Foto: Rastislav Búgel

V stretnutí posledného tímu s tretím v tabuľke boli veľkým favoritom hostia z Nitry, ktorí prišli do Martina so sériou piatich víťazstiev. Do duelu nastúpili sebavedome a už v 2. minúte sa ujali vedenia, keď Hamrák pred bránkou tečoval strelu Kuzmu od modrej. V 5. minúte už viedla Nitra 2:0 po góle Ordzovenského. Domáci si neverili a len ťažko sa dostávali do útočnej tretiny. A keď sa aj prepracovali k streleckým pozíciám, pozorný Kristan ich pokusy likvidoval bez väčších problémov. Naopak hostia boli nebezpeční z každého útoku.

Tri góly „Corgoňov“

Aj v druhej tretine to bolo rovnaké. Domáci ani zo sľubných šancí nevedeli dostať puk do bránkyNitry. V 24. minúte už viedli hostia trojgólovým rozdielom, keď si Šúrek nešťastne zrazil do siete strelu Pupáka. Martinského brankára potom vystriedal Dzubina. Tomu vydržalo čisté konto len 38 sekúnd, prekonať ho dokázal so šťastím Stümpel. V 29. minúte sa po súboji v domácej tretine rozbilo plexisklo, a tak sa v Martine 15 minút nehralo. V 33. a 35. minúte sa vyznamenal Dzubina pri tutovkách Ručkaya či Chrenka. Martin zahrozil až v závere druhej tretiny, no aj vtedy bol Kristan na mieste. V 39. minúte už viedli hostia 5:0, do čierneho sa počas oslabenia trafil Kováčik.

Čestný zásah

Na začiatku tretej časti sa v oslabení presadili aj domáci, keď po prihrávke Markoviča znížil pekným gólom Beran. Hostia už potom hrali len to, čo potrebovali a bez väčších ťažkostí doviedli zápas do víťazného konca.

MHC Mountfield Martin – HK Nitra 1:5 (0:2, 0:3, 1:0)

Daniel Babka, tréner Martina: „V úvode sme dostali dva rýchle góly a tretí nás psychicky úplne zlomil. Mužstvo sa len ťažko dvíhalo proti rozbehnutému súperovi, ktorému sa darí a vyhral aj s Košicami. Kým ľahko inkasujeme, v zakončení nám chýba šťastie, um či rozvaha.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Vydaril sa nám vstup do zápasu. Naopak, na domácich po dvoch inkasovaných góloch dopadla kríza. Boli síce nebezpeční z protiútokov, ale my sme kontrolovali hru. V druhej tretine sme pridali ďalšie góly a potom to už bolo bezproblémové. Výsledok ovplyvnila skutočnosť, že domáci brankári nemali svoj deň.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM