Rastislav Búgel Hokej

Nitra opäť na prvom mieste: V predvianočnom zápase porazila Piešťany

Nitrianski hokejisti sa opäť po krátkej prestávke dostali na čelo ligovej tabuľky. V poslednom zápase pred Vianocami si na domácom ľade poradili s tímom z Piešťan.

Ilustračný obrázok k článku Nitra opäť na prvom mieste: V predvianočnom zápase porazila Piešťany
Foto: Rastislav Búgel

V predvianočnom derby stretnutí sa vedenia ujali domáci hráči už po 150 sekundách hry, za bránkou stojaci Štefanka sa načiahol a po presnej Macíkovej prihrávke dorazil puk do siete Košarišťanovej brány. V 7. minúte viedla Nitra dvojgólovým rozdielom, Stloukal po výmene puku s Bajtekom ho poslal v páde za chrbát brankára hostí. Gól ešte potvrdil videorozhodca. O šesť minút dostal Henrich Ručkay prihrávku od Stümpela a strelou pomedzi betóny brankára Piešťan pridal tretí gól domácich.

Po prestávke hostia zápas zdramatizovali, v 24. minúte domáci Bene v dobrej príležitosti neuspel pred Košarišťanom a Piešťany z následného protiútoku znížili stav stretnutia vďaka gólu Hrehorčáka. O tri minúty pridali ďalší, keď Mikula premenil trestné strieľanie bekhendovým blafákom.

V tretej tretine sa snažili oba celky skórovať, diváci videli bojovný hokej a v závere hostia ešte raz inkasovali, keď pri power-play rozvlnil sieť na prázdnej bráne hostí Kanaďan Laliberté, čím stanovil výsledok na 4:2.

HK Nitra – ŠHK 37 Piešťany 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, viedli sme 3:0. Škoda, že sme nepridali ďalšie góly. Potom sme si to skomplikovali, ale štvrtým gólom sme napokon rozhodli o víťazstve.“

Leo Gudas, tréner Piešťan: „Hrali sme dobrý hokej okrem úvodných desiatich minút. V druhej tretine sme hru vyrovnali a je škoda, že sme nejaký gól v závere nedali, boli by sme zápas zdramatizovali.“

Foto: Rastislav Búgel

Nitra opäť na prvom mieste: V predvianočnom zápase porazila Piešťany
22
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM